Roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca, koji se do sada nisu prijavili, mogu podneti zahtev i potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć, koja je predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Sekretarijat pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje. Zbog aktuelne epidemiološke situacije omogućili smo roditeljima da zahtev i potrebnu dokumentaciju mogu da podnesu i putem elektronske pošte jer nam je zdravlje naših korisnika na prvom mestu. Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu. U prošloj godini, iz budžeta Grada u ove svrhe izdvojeno je više od 12 miliona dinara za 104 porodice sa 328 dece – rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je naglasila da će Grad Beograd nastaviti i dalje da obezbeđivanjem i razvojem usluga, prvenstveno iz oblasti socijalne zaštite, pruža neophodnu pomoć i podršku u cilju poboljšanja kvaliteta života.

Zahtev i potrebna dokumentacija podnosi se u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Ruska 4, a zbog aktuelne epidemiološke situacije zahtev i potrebnu dokumentaciju moguće je podneti i putem elektronske pošte na: sanja.patric@gcsrbg.org.

Potrebna dokumentacija je sledeća: izvod iz matične knjige rođenih za svu decu, prijava prebivališta za svu decu, potvrde iz škole o redovnom školovanju, očitana lična karta podnosioca zahteva (majka ili otac), fotokopija tekućeg računa i popunjen zahtev.

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj telefona 011/2650-329.

Izvor: Grad Beograd, Foto: prostooleh

Prethodni tekstDanas je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama
Sledeći tekstRadovi u naselju Šangaj