Tejlor Svift  nastavlja da dokazuje da je 2023. bila potpunosti  njena godina, jer ne samo što je imala najuspešniju muzičku turneju, već su njenih osam albuma završila na listi Top 40 najprodavanijih albuma u Britaniji.

Njena verzija albuma “1989 (Taylor’s version)”, objavljena prošlog oktobra, prodata je u 84.700 kopija samo u Britaniji, čime je dobila laskavu titulu najprodavanijeg albuma na Ostrvu. Pored pomenutog albuma, na UK listi 10 najprodavanijih albuma, još dva mesta je rezervisala Taylor Swift:

“Speak Now (Taylor’s version)” koji se nalazi na 4. mestu i “Midnights” koji se našao na 8.mestu.

Van prvih 10, na mestu #20 nalazi se njen album “Lover”, na mestu #21 “Folklore”, “Reputation” se našao na mestu #27,  “Evermore” na mestu #37, dok je na mestu #38 “Folklore-The Long Pond Studio Sessions.

Inače, protekla godina je 16.-ta uzastopna godina koja pokazuje porast prodaje vinila u Ujedinjenom kraljevstvu, a to znači da je od 1990. godine 2023. bila najbolja po prodaji vinila.

“Na mestu #2 godišnje liste UK albuma našli su se veterani, povratnici Roling Stouns sa albumom “Hackney Diamonds”, koji su dostigli i mesto #1 odmah nakon izlaska, a bili su i zvanični #1 u božićnoj nedelji u Britaniji.

Na mestu #3 godišnje liste albuma našao se album Lane del Rej –  “Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd”, dok se na mestu #7 našao bend Blur sa povratničkim albumom “The Ballad of Darren”, na mestu #9 Olivia Rodrigo i njen album “GUTS”, dok je Luis Kapaldi  završio na mestu #10 sa aktuelnim albumom “Broken By Desire to Be Heavenly Sent”.

Foto: pitchfork.com
Prethodni tekstKruži SMS prevara – šta brzo uraditi ukoliko otvorite link
Sledeći tekstČetvrti najveći emiter ugljen-dioksida među elektranama u Evropi