Prema podacima agencije Pollstar najuspešniju koncertnu turneju tokom 2023. imala je Tejlor Svift i njena stadionska “Eras Tour”.

Američka pevačica je  održala je ukupno 151 koncert na pet kontinenata, a ova turneja je proglašena i najuspešnijom svih vremena! Počela je 17. marta u Glendejlu (SAD), a završila se 8. decembra u Vankuveru (Kanada). Prosečna cena karte na ovoj turneji bila je 253 dolara, prosek prodatih karata 53.923 po koncertu, a ukupno prodatih karata 1.186.314!  Ukupna zarada samo od koncertnih karata iznosila je preko 300 miliona dolara, a ukupna zarada od turneje premašila je milijardu dolara. Treba reći da je svaki koncert trajao preko 3.5 sata sa 44 pesme, podeljenih u 10 odvojenih tačaka.

#2 Na drugom mestu našla se Bijonse sa svojom “Renaissance “turnejom, koja je obuhvatila 56 koncerata u 39 gradova i zaradu od 579.8 miliona;

Mesto #3 pripalo je Brusu Sprinstinu  i njegovom E-Street bendu, čija turneja je ukupno zaradila 379.5 miliona dolara, sa prosečnom cenom karte od 212 dolara, dok je prosečna posećenost bila 18.702 ljudi po koncertu;

#4 pripalo je britanskom bendu Koldplej čija turneja je zaradila 325.5 miliona dolara;

#5 pripalo je bivšem članu Uan Direkšn , a sada uspešnom solisti, Heriju Stajlsu čija “Love On Tour” je ukupno prihodovala 290.5 miliona dolara u 2023. godini. Prosečna cena karte na “Love On Tour” bila je 115 dolara, a prosečna posećenost bila je 31.694 posetilaca po koncertu.

Foto: AP/George Walker

Indijanka Danka ili Danica Manojlović je utrla put mnogim ženama u svetu IT-ja i gejminga u Srbiji. Jedini nosilac nagrade IT Award za najuspešniju ženu u Srbiji, finalista kampanje godine u Londonu organizacije Women in Games, autor i voditelj prve emisije o gejmingu kod nas, direktorka prve gejmig televizije u Srbiji i saradnik nekih od najpoznatijih kompanija na svetu. Blogerka, zaljubljenik u kulturu i majka.
Prethodni tekstČetvrti najveći emiter ugljen-dioksida među elektranama u Evropi
Sledeći tekstMentalni poremećaj koji muči sve više Srba