Film „Mostovi okruga Madison“ je jedan od filmova koji morate pogledati, jednostavno film koji samo retki nisu pogledali.

Iako je snimljen 1995. godine, ovo je film o kojem se i danas rado priča i piše. Film je inspirisan istoimenim romanom koji je napisao Robert James Waller. Pored njega scenarist je i Richard LaGravenese, koji je napisao i “P.S. I Love You“, “Unbroken“ i mnoge druge. Režiser, ujedno i glavni glumac je svima poznati Clint Eastwood, koji je režiser i poznatijim filmovima, poput “Million Dollar Baby“, “Gran Torino“, “Unforgiven“ i mnoge druge. Kritičari i gledaoci su bili jako oduševljeni ovom mešavinom drame i romantike, koja je jednostavno savršena, može se reći da je film dosta zaradio, što uopštee nije ni čudno, jer je film dobar u svakom smislu.

Romantični filmovi iz ’90.- ih i nisu toliko za pohvalu, koliko su ovi današnji koji su inspirisani Nicholas Sparksovim knjigama, međutim ovaj film je izuzetak. Iako je pomalo čudan, jer je u pitanju stariji par u filmu, međutim to ne smanjuje njegov značaj i popularnost, koja je sasvim opravdana. Radnja je ona tipična za romantične, tako da ništa novo, ništa čudno, sasvim normalno, ali tu je zanimljiv kvalitet i montaža, koja je trebala biti u stilu ’60- ih i mogu reći da je to bio pun pogodak, da ne spominjem farme, retro kuću, pa čak i stare fotoaparate koje ćete videti u filmu. Šta reći, osim pun pogodak.

Pre svega, tu je Clint Eastwood, koji je ujedno režiser ovog filma, definitvno smo nakon ovog filma uvideli da mu pored režisiranja i gluma veoma dobro ide. Taj osmeh u pravom trenutku je bio tako realističan, da se u jednom trenutku zapitate da li je ovo samo gluma ili pravi osećaji. Ne mogu, a da ne spomenemo veoma važnu ulogu, a to je naravno, Meryl Streep, koja odlično glumi nespretnu, sramežljivu i zaljubljenu Francescu, sa odličnim akcentom, koji je valjalo naučiti. Koliko je bila dobra potvrđuje i Oscar za najbolju glavnu glumicu.

Kao i obično mislimo da će se ovaj film više dopasti ženskoj populaciji, zbog određene doze “sladunjavosti“ koju ovaj film sadrži. Svakako, preporučili bi svima jer je definitivno vredno je izdvojiti dva sata, koliko sam film traje. Preporuka je ljubiteljima romantike sa dozom drame.

Radnja filma smještena je ’60-ih kada je slučajni prolaznik, Robert koji je fotograf zatražio pomoć od Francesce kako bi došao do mosta i fotografisao ga. Međutim tu počinje njihova afera koja je traja samo četiri dana, ali sasvim dovoljno da se njih dvoje zaljube i nikada ne zaborave jedno drugo.

Izvor: filmtasticno.blogspot.com
Prethodni tekstIdeje za izgled i funkcionalnost kokošinjca
Sledeći tekstVremeplov, 29. mart