U poodmakloj sezoni 2020/2021 Košarkaški klub Mladost iz Zemuna drži prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije. Ambicije zemunskih košarkaša da poprave prošlogodišnji rezultat, kada su bili šesti na tabeli i postanu prvaci Lige u tekućoj, osam kola i nepuna dva meseca pre kraja takmičarske sezone, apsolutno su ostvarljive.

Ekipa iz Miće Radakovića, podjednako oslonjena na domaće klupske snage, ali i strance, u 22 odigrana kola poražena je samo od ”Zlatibora”, s veoma malom razlikom, i sa 21 pobedom čvrsto drži vrh tabele, izmičući drugoplasiranoj ”Vojvodini” za velika četiri boda. Tim Mladosti je u odličnoj formi i vrhunski uigran.

Mladi košarkaši Matija Belić, Dušan Tanasković, Marko Milenković, Aleksandar Aranitović, Luka Mitrović, Stefan Vuković, Matija Radoviću, uz Stefana Gamba, Kvemejna Mičela, Martinsa Igbanua i, posebno atraktivnog Treja Drečsela (prošlu sezonu je završio kao najuspešniji strelac, u tekućoj vodi na listi) za sada skladno i uvežbano uvode KK Mladost u anale zemunskog sporta, predvođeni trenerom Draganom Jakovljevićem.

Za 67 godina postojanja KK Mladost je beležila i zvezdane trenutke: u sezoni 1995/1996 tim je igrao u Prvoj ligi ondašnje SRJ, igrače su stvarali vrhunski treneri među kojima i Duško Vujošević, Ruso, Jovica Antonić, a Bruno Pavelić, Ivan Matković, braća Stanislav i Renato Bizjak, Jovan Ivić, Tomislav Vilaret, Zoran Hinić, Dragomir Bukvić, Nebojša Toza Zorkić, Branko Mrđen, Branko Sinđelić, Vladan Tegeltija, Nikola Bjegović i današnji generalni sekretar Kluba Nenad Pujaz legende su koje su davno prerasle lokalne, zemunske okvire.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstPreminuo Đorđe Balašević
Sledeći tekstSolarna elektrana snage 5 do 10 kW može da pokrije godišnju potrošnju prosečnog domaćinstva u Srbiji