Viktor Troicki je novi selektor teniske reprezentacije Srbije

Srpski teniser i proslavljeni reprezentativac Srbije Viktor Troicki imenovan je za selektora muškog nacionalnog tima Srbije.

Upravni odbor TSS-a je na sednici 16.12.2020. na osnovu predloga komisije za izbor Dejvis kup selektora doneo jednoglasno odluku da se za novog selektora u narednom četvorogodišnjem mandatu imenuje Viktor Troicki.

Predsednik i Upravni odbor se ovom prilikom zahvaljuju Nenadu Zimonjiću na dosadašnjoj saradnji i postignutim rezultatima.

Viktor Troicki rođen je 10. februara 1986. u Beogradu i sa reprezentacijom Srbije osvojio je sve što se u tenisu može osvojiti – Dejvis kup (2010. kada je upravo on doneo pobednički poen našoj zemljiu Areni savladavši Francuza Lodru trećeg dana finalnog meča, u poslednjem petom susretu koji je i odlučivao šampiona), Svetski kup u Dizeldorfu (2009. i 2012), kao i ATP kup 2019. u Australiji.

Talenat, kvalitet, upornost, veliki rad i vera u sebe doveli su Troickog do članstva u eliti svetskog tenisa i 12. pozicije ATP liste 2011. godine, što mu je najbolji rang u uspešnoj karijeri.

Zimonjić: Iznenađen sam odlukom igrača da me smene

Veoma sam iznenađen odlukom igrača da me smene sa mesta selektora Dejvis kup tima Srbije, izjavio je dosadašnji selektor Nenad Zimonjić.

„Imao sam želju da nastavim sa radom na toj poziciji, sa čime su igrači bili upoznati, kao i sa rokovima za prijavu novih kandidata na javni konkurs”, napisao je Zimonjić na „Tviteru”.

On je u opširnoj objavi do detalja napisao kako je došlo do toga da prvo bude jedini kandidat, a zatim ga je Troicki pozvao i rekao mu da su igrači na sastanku u Parizu izabrali njega.

Uprkos svemu, Zimonjić je poželeo sve najbolje dojučerašnjim saigračima u predstojećim izazovima.

Izvor: Politika, Foto: serhii_bobyk
Prethodni tekstObeležen dan Specijalističke antiterorističke jedinice
Sledeći tekstSledeće godine kupovina novih autobusa na gas i struju