Košarkaši Dunava savladali Vršac u Staroj Pazovi 86:77

Prva prepreka u misiji opstanka Košarkaškog kluba Dunav u Košarkaškoj ligi Srbije je otklonjena. U Staroj Pazovi savladana je ekipa Vršca sa 86:77. Odlepili su se popularni „Alasi“ već u prvoj četvrtini na plus 7, da bi dobrom igrom Brendona Petersona Vrščani  držali meč u egalu za 46:44 u poluvremenu.  U trećoj četvrtini Dunav se ponovo odlepljuje zahvaljujući kapitenu Aleksandru Miljkoviću i Dušanu Juzbašiću koji je bio i najefikasniji kod domaćih sa 20 ubačenih poena.

Iako je u poslednjoj četvrtini ekipa Vršca prišla na svega poen razlike, Vuk Malidžan vezuje pet uzastopnih poena a i ostali igrači domaćih nedozvoljavaju da se Vršani vrate u meč i konačnih 86:77 za Dunav.

Novi šansu za opstanak u ligi Dunav će tražiti već u sredu na teškom gostovanju u Novom Pazaru dok će Vrščani relaksirano dočekati Metalac na svom terenu.

U opštinskom derbiju Radnički pobedio Sremca, pobeda Dunava, remi Omladinca i poraz Jedinstva

U 24. kolu Srpske lige grupa Vojvodina, Dunav je u Subotici pobedio ekipu Bačke 1901 rezultatom 3:1. Omladinac je kao domaćin u Belegišu igrao nerešeno sa ekipom Slobode iz Novih Kozaraca 1:1, dok je Jedinstvo na svom terenu izgubilo od ekipe Feniksa 1995 iz Apatina rezultatom 0:3. Na tabeli Omladinac se nalazi na 8. mestu, Jedinstvo na 14. a Dunav na 18. mestu.

U 21. kolu Vojvođanske lige grupa “Jug” Jadran je na svom terenu izgubio od ekipe Sloge iz Erdevika rezultatom 1:2, opštinski derbi između Nove Pazove i Vojke završen je pobedom Radničkog 2:1. Podunavac je u Šajkašu izgubio rezultatom 2:0 od ekipe Borca. Na tabeli Radnički se nalazi na 10. mestu, Podunavac na 12, Sremac na 13, a Jadran je na 17. mestu.

Rukometašice Mladosti savladale Zaječar 1949 sa 33:27

Rukometašice Mladosti su juče u Novoj Pazovi u 16. kolu rukometne Super lige za žene savladale ekupu Zajačera 1949 rezultatom 33:27. Pobeda je ostvarena nakon preokreta jer je na poluvremenu rezultat bio 14:18 za gošće.

Nakon ove pobede i nova dva boda rukometašice Mladosti su na 8. mestu na tabeli.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstOdlučeno: Deca do 10 godina BEZ TESTA u Grčku
Sledeći tekstSutra i prekosutra u Staroj Pazovi obuka za početnike u biznisu