Zakonom o bezbednosti saobraćaja, propisano je da svi automobili moraju biti opremljeni zimskim gumama od 1. novembra do 1. aprila.

Ovo pravilo ima za cilj povećanje bezbednosti na putevima tokom hladnih meseci kada su uslovi vožnje često otežani zbog snega, leda i poledice. Međutim, postoji nekoliko važnih detalja u vezi s ovim zakonom koji vozači treba da imaju na umu.

Prva bitna tačka jeste obaveza posedovanja zimskih guma na vozilu tokom navedenog perioda. To znači da sva četiri točka moraju biti opremljena zimskim gumama koje su posebno dizajnirane za bolje prianjanje na hladnim i klizavim površinama. Ova obaveza važi za sve vrste vozila, uključujući putničke automobile, teretna vozila i motocikle.

Po Zakonu, u obavezi ste da imate sve četiri zimske gume sa oznakom M+S (MS, M-S ili M&S) u periodu od 1. novembra do 1. aprila, a pri tome šara na gumama ne sme da ima dubinu manju od 4 milimetra.

Takođe, dubina šare na zimskim gumama igra ključnu ulogu. Prema zakonu, šara na gumama ne sme biti manja od 4 milimetra. Ova mera obezbeđuje da gume ostanu efikasne u uslovima snega i leda, jer dublja šara omogućava bolje prianjanje na klizavim površinama.

Postoji i tolerancija ukoliko nema zadržanog snega na kolovozu. To znači da, iako je zakonski obavezno koristiti zimske gume od 1. novembra, vozači neće biti kažnjeni ako vozilo nema zimske gume dok su uslovi na putu suvi i bez snega.

Osim zimskih guma, zakon takođe zahteva posedovanje zimske opreme, uključujući lance za sneg. Lanci za sneg koriste se na delovima puta gde je znakom jasno označena njihova upotreba po snegu. Ovo je posebno važno za vozače koji planiraju putovanje u planinske oblasti ili područja gde je sneg čest.

Važno je napomenuti da, iako zakon ne nalaže obaveznu upotrebu zimskih guma ukoliko na putu nema snega, leda ili poledice, vozači bi trebali razmotriti korist od upotrebe zimskih guma kada temperature padnu ispod 7 stepeni Celzijusa. Čak i u slučajevima kada nema obilnih padavina, zimske gume pružaju bolje prianjanje i sigurnost pri nižim temperaturama.

Zašto letnje ne treba imati zimi

Naime, kako objašnjavaju saobraćajni stručnjaci, osim što ima drugačije šare na gaznoj površini, zimska guma se od letnje razlikuje i po tome što je izrađena od drugačije smeše. Razlog je da se na niskim temperaturama ne bi previše stvrdnula i kako bi pružila bolje prijanjanje za asfalt. Tada je kraći zaustavni put prilikom kočenja, kao i bolje ponašanje vozila prilikom nagle promene pravca i u krivinama.

Ukoliko hoćete na vreme da se pripremite i spremno dočekate 1. novembar, onda ovaj trošak morate da pokrijete od ove plate. Gume i usluge servisera ove godine su iste kao prošle. Doduše, tada su poskupele u odnosu na prethodnu za 20 odsto.

Gume poskupele

Kada je reč o finansijskom aspektu, trošak nabavke komplet zimskih pneumatika zavisi od dimenzija guma i proizvođača. Cena komplet seta zimskih guma za prosečno putničko vozilo kreće se u rasponu od 25.000 do 45.000 dinara. Iako su cene zimskih guma porasle u prethodnim godinama, trošak se može prilagoditi budžetu vozača kako bi se obezbedila potrebna oprema za bezbednu zimsku vožnju.

Zakonom o obaveznoj upotrebi zimskih guma i zimske opreme, vlade širom sveta žele da unaprede bezbednost na putevima tokom zimskih meseci i smanje rizik od saobraćajnih nesreća. Poštovanje ovih pravila pomaže u zaštiti vozača, putnika i drugih učesnika u saobraćaju, čineći zimske puteve bezbednijim za sve.

Kazne za vozače koji nemaju zimske gume kad su uslovi na putu loši

– za vozače od 10.000 do 20.000 dinara

– za preduzetnike od 50.000 do 200.000

– za pravna lica kazna od 100.000 do 800.000

Zašto je važno da zamenu guma prepustite profesionalcu?

Redovna briga o gumama kroz njihovu zamenu i održavanje produžava njihov vek trajanja i čini vašu vožnju udobnijom i sigurnijom.

Vulkanizerske usluge su neizostavan deo održavanja svakog automobila. Ovi stručnjaci za gume imaju ključnu ulogu u brizi o pneumaticima vozila. Kada su gume u dobrom stanju, to osigurava sigurnost, stabilnost i udobnost tokom vožnje.

Gume i felne pod pažljivim okom vulkanizera

Vulkanizer je stručnjak koji poseduju specifično znanje o gumama. Odabir pravih guma za različite uslove, montaža, balansiranje i skladištenje, reparacija felni, neki su od segmenata kojima se vulkanizer bavi kako bi osigurao bezbednost i optimalne performanse vašeg vozila.

Montaža i balansiranje guma su takođe veoma važni zadaci koje vulkanizer obavlja. Pravilno montirane gume smanjuju rizik od problema tokom vožnje, kao što su vibracije ili neravnomerno trošenje. Balansiranje guma pomaže u održavanju stabilnosti i ravnoteže vozila pri većim brzinama, čime se doprinosi sigurnosti na putu.

Osim toga, vulkanizer je tu da pruži popravke oštećenih guma. Bilo da je u pitanju probušena guma ili ozbiljnije oštećenje, vulkanizer ima veštine i alate potrebne za kvalitetne popravke. Ovo može produžiti životni vek guma i uštedeti vozačima novac.

Reparacija felni takođe je povod za posetu vulkanizeru. Često se suočavamo sa oštećenjima felni usled udaraca o ivičnjake, rupe na putu ili nezgoda. Vulkanizeri su obučeni da prepoznaju različite vrste oštećenja felni, kao što su iskrivljenje, naprsnuća ili ogrebotine. Oni koriste adekvatne tehnike i alate kako bi vratili felne u ispravno stanje.

Njihova ekspertiza i briga za gume igraju ključnu ulogu u bezbednosti, performansama i dugotrajnosti vozila. Vozači se oslanjaju na njihovu stručnost kako bi osigurali da su njihove gume u optimalnom stanju za svaku vožnju.

Gume su jedini kontakt vašeg vozila sa podlogom, stoga je izuzetno bitno da su u optimalnom stanju.

Zamena guma je, dakle, ključni korak ka održavanju sigurnosti i optimalnih performansi vašeg vozila. Pravilno odabrane i pravilno montirane gume omogućavaju vam da bezbrižno vozite u različitim uslovima.

Izvor: Republika/Mondo/Objektiv.rs, Foto: Shutterstock
Prethodni tekstProverite u kojoj ste zoni i koliko ćete tačno platiti porez za stan
Sledeći tekstSrbija i deca: Koliko ima porodica u Srbiji i koliko imaju dece?