MV Agusta Superveloce

MV Agusta i Alpine su se udružili u zajednički projekat i stvorili Superveloce Alpine, posebno izdanje sportskog motocikla.

Druga saradnja italijanskog proizvođača s jednim automobilskim imenom je donela Alpine sređivanje Superveloce 800 modela, a kao što je obično slučaj u ovakvim partnerstvima, promene su uglavnom dizajnerske prirode.

Prvo što upada u oči je belo-plava kombinacija boja, standardna za francuskog proizvođača. Ukupno nas čeka 110 primeraka u ograničenoj seriji (broj se referenca na Alpine A110 sportski automobil).

Tu je pregršt ugljeničnih vlakana, upotrebljenog na štitnicima lanca, prednjim i zadnjim blatobranima i na donjem delu oklopa. Ostali detalji uključuju sedište od alkantare i crne felne mašinski obrađene na CNC mašini.

Superveloce Alpine dolazi sa pregršt trkačkih dodataka, uključujući asimetričnu cev izduvnog sistema, po kojoj je Superveloce linija prepoznatljiva. Tu su i posebna podešavanja jedinica za kontrolu rada motora (ECU), poklopac rezervoara za gorivo (takođe obrađen na CNC mašini), kao i potvrda autentičnosti.

MV Agusta Superveloce Alpine je prvi od trocilindarskih modela iz Varezea koji je dobio Euro5 homologaciju, a koji donosi nekoliko poboljšanja svoje platforme.

Što se snage tiče, ona je ostala na 145 KS (108 kW) u novom izdanju, s tim što je paket inercijalne merne jedinice (IMU) dobio novi ABS i kontrolu proklizavanja. Tu su i nove funkcije u MVICS paketu elektronike (koji sad nosi oznaku 2.1).

Ako vam se dopada ono što vidite, za MV Agusta Superveloce Alpine je potrebno izdvojiti 36.000 evra.

Izvor: Moto-berza.com

Prethodni tekstPrvenstvo Srbije u šahu: Inđić i Teodora Injac šampioni
Sledeći tekstJednostavni koraci da izbacite grinje iz kuće