Počela je sezona spremanja zimnice, a mnoge posebno raduje pečenje crvenih paprika za ajvar.

Međutim, sugrađani se već godinama snalaze i traže pogodno mesto za pečenje paprika.

Ono što morate da znate jeste da su zaprećene novčane kazne prema važećim propisima i to za neka dela i do 10.000 dinara. Darko Dujović, šef komunalne policije, rekao je o kojim se to situacijama radi.

U ovom periodu učestali su problemi spremanja zimnice na javnim površinama, i to najčešće na zelenim površinama, ispred zgrade, u zajedničkom prostoru ili dvorištu, u zavučenim prolazima između zgrada. Paljenje vatre na tim mestima nije dozvoljeno, jer dolazi do prljanja ili oštećenja javnih površina. U tim slučajevima počiniocu se izdaje prekršajni nalog od 10.000 dinara.

Kaznu možete dobiti i ukoliko paprike pečete na svojoj terasi, a neko vas prijavi. Prema rečima Darka Dujovića u septembru 2017. godine bilo je ukupno 12 prijava, a ove godine do sada 7.

Najčešće su sugrađani prijavljivani zbog paljenja vatre na javnim površinama u Zemunu u omanjim parkovima oko zgrada. Od prošle godine najviše prijava je bilo na Novom Beogradu. S druge strane, u prigradskim naseljima uglavnom nema prijava, jer su se sugrađani navikli na takve aktivnosti.

Iz vatogasne brigade kažu da se više puta događalo da izađu na teren zbog prijave o požaru u zgradi, ali se ispostavi da neko od komšija peče papriku. Sve nadležne službe apeluju na odgovornost i pažnju kako se ne bi dogodio neki nesrećni slučaj.

Izvor: beograduzivo.rs
Prethodni tekstFirme se otimaju za radnike, u proseku se svaka druga kuća bavi biznisom
Sledeći tekstVremeplov, 5. septembar