Na tromeđi Vojvodine, Centralne i Istočne Srbije, u okrilju područja kojim dominira srednjovekovna tvrđava Ram, putnici namernici lako se mogu zaustaviti i ostati da degustiraju domaća vina, ukuse i mirise lokalne trpeze. Tamo se nalazi upravo „Vinogradi Stokić“.

Na padini prema Dunavu, na ulasku u selo Ram (Ramska tvrđava) ovde danas stasavaju mladi vinogradi merloa, šardonea, morave, sile i prokupca. Poslednjih godina, porodica Stokić od pomenutih sorti flašira monosortna vina. Putnik namernik, često će ih sresti negde na ulazu u samu tvrđavu, dok se za unapred najavljene goste ovde organizuju i prave male gozbe u vinogradu sa spektakularnim pogledom na moćni Dunav.

Serijal „Umetnost u čaši“ posvećena je vinogradarima i vinarskim pričama u našoj lepoj Srbije i ekipa serijala se potrudila da slikom i pričom prenese deo te posebne umetnosti. Za sve one koji cene poseban i kvalitetan ukus vina, kao i prijatnu atmosferu, ovo mesto pravi je izbor.

Ekipa emisije “Umetnost u čaši” i voditeljka Tijana Ranđelović ovog utorka, 25. jula sa početkom u 16:40 na AgroTV, doneće vam priču o vinogradima porodice Stokić.

Foto: Youtube/Printscreen

Prethodni tekstDetaljan spisak šta sme, a šta ne sme da se unese u Grčku
Sledeći tekstKoliko CO2 apsorbuju šume Srbije?