U Operi i teatru Madlenianum krenulo se sa radom na novom mjuziklu, savremenoj ljubavnoj priči „Poslednjih pet godina“ njujorškog kompozitora Džejsona Roberta Brauna.

Mjuzikl o ljubavnoj aferi i braku koji su trajali pet godina, u režiji Roberta Boškovića, pod dirigentskom palicom Vesne Šouc i u koreografiji Milice Cerović, svakodnevno vredno spremaju Branislava Podrumac, Žarko Stepanov, Mina Gligorić i Dimitrije Cincar Kostić, saopštio je Madlenijanum.

Deo autorske ekipe su i Vesna Režić scenograf, Snežana Pešić kostimograf, Srđan Jovanović dizajn svetla, Dušan Arsikin dizajn zvuka, dok 3D mapping, holograme i projekcije rade Matej Bodrušić i Aleksandar Rapajić.

Priča prati Džejmija mladog, talentovanog, jevrejskog pisca koji se zaljubljuje u Keti, glumicu koja se muči da izgradi svoju karijeru. Njihova ljubavna priča, od upoznavanja, braka, razmirica i razlaza, tokom petogodišnjeg perioda, napravljena je kao muzička „dekonstrukcija“ ljubavnog odnosa. Sve Ketine pesme počinju završetkom njihovog braka i vraćaju se u doba ljubavi, dok Džejmijeve pesme počinju kada su započeli vezu i idu ka kraju braka, a „sreću“ se u trenutku prosidbe.

Mjuzikl se izvodi u aranžmanu sa Music Teatrom International (Europe) Limited.

Premijera je planirana 15. maja, a prva repriza 16. maja na Velikoj sceni Madlenianuma.

Kompozitor Džejson Robert Braun je godinama radio kao pijanista u noćnim klubovima i kabareima dok nije sreo Dejzi Princ, ćerku čuvenog brodvejskog producenta i reditelja Hala Princa. Zajednički su napravili brojne mjuzikle, a njihov treći mjuzikl Poslednjih pet godina koji je premijerno izveden u Čikagu 2001. godine, seli se na Of Brodvej. Najveći uspeh je postigao Braunov mjuzikl Parada za koji je osvojio nagradu „Toni“ za najbolju partituru.

Izvor: N1
Prethodni tekstDržavljani Srbije od 19. aprila mogu u Grčku, ali samo pod ovim uslovima
Sledeći tekstU petak vakcinacija u naselju Plavi horizont