U Operi i teatru Madlenianum u toku su probe za novu predstavu “Da krenemo ispočetka“ poznatog savremenog franscuskog pisca Erika Emanuela Šmita u režiji Andree Ade Lazić, saopštili su iz ove pozorišne kuće.

Glavne uloge tumače proslavljeni glumac Slavko Štimac i Ljubomir Bulajić kog poslednjih nedelja gledamo kao kralja Aleksandra u seriji „Aleksandar od Jugoslavije“.

U ovoj, kako se u najavi kaže, nežnoj i magičnoj komediji koja ukazuje na bitnost nevidljivog i nematerijalnog i podržava veru u čuda pored Štimca i Bulajića, igraju još i Branka Petrić, Tamara Aleksić, Lana Karaklajić, Nađa Jakovljević i Natalija Vlahović.

Branka Petrić, Tamara Aleksić, Da krenemo ispočetka, nova predstava, pozorište Madlenianum. Foto: Zoran Škrbić/Madlenianum

Glavni junak Aleksandar, lekar, Nobelovac, vraća se četrdeset godina u prošlost. U mešanju i sjedinjavanju dva vremenska intervala događa se spektar duhovitih, nesvakidašnjih i dirljivih situacija.

“U drami ‘Da krenemo ispočetka’ jako me je privuklo pitanje koje nas, verujem, sve muči, a to je – da imamo šansu da vratimo vreme, da li bismo nešto drugačije uradili u životu, i da li bi nas to odvelo do drugačijeg ishoda, ili je struktura naše ličnosti već odredila put kojim idemo? Obožavam da se poigravam „magijskim realizmom, jer smatram da ono što čovek vidi okom nije jedina realnost koja nas okružuje”, rekla je rediteljka Andrea Ada Lazić.

Foto: Zoran Škrbić/Madlenianum

Tekst je preveo dr Nikola Bjelić, dramaturg je Dragana Bošković, scenograf Nikola Nikolić, a kostimograf Jelena Stokuća. U autorskom timu su i kompozitor Andrija Pavlović, Ivica Klemenc je zadužen za scenski pokret, Milica Janketić za scenski govor, a Srđan Jovanović za dizajn svetla.

Da krenemo ispočetka, nova predstava, pozorište Madlenianum. Foto: Zoran Škrbić/Madlenianum

“Da krenemo ispočetka“ prvo je dramsko delo koje se priprema u Madlenianumu od kada je pandemija koronavirusa. Madlena Zepter, koja je posebno vezana za francusku kulturu i nosilac je Ordena viteškog reda za umetnost i književnost, odabrala je ovaj tekst za publiku svog teatra jer odiše nadom i optimizmom, ističe se između ostalog u saopštenju Madlenianuma.

Premijera je zakazana za 10. jun, a reprize su 12. i 22. juna.

Prethodni tekstIzmena javnog prevoza u Zemunu za praznike
Sledeći tekstPromocija knjige Miodraga Ilića – Apisova kletva i druge drame