Iako je prvobitno najavljeno da će biti završeno za šest meseci, Beograđani su prvo groblje za kućne ljubimce na Bežanijskoj kosi dobili posle više od dve godine radova.

Gradonačelnik Beograda obišao je novoizgrađeno Groblje za kućne ljubimce u Bloku 51 i tom prilikom poručio da je Beogradu već dugo bio potreban ovakav prostor kao i da Beograđani sada više nemaju potrebu da sahranjuju svoje ljubimce na mestima koja za to nisu predviđena.

– Ipak, bilo je raznih problema koji su odlagali radove, ali ono što je najvažnije je činjenica da je groblje kućnih ljubimaca završeno. Nakon završetka radova ovde postoji 839 grobna mesta u nizu na oko 1.000 kvadratnih metara. Deo groblja koji se nalazi u šumi ima kapacitet 730 mesta na 1.800 kvadrata. Takođe, postoji i vrt sećanja, odnosno ružičnjak, koji se prostire na 200 kvadratnih metara, te konačno prostor za zajedničko sahranjivanje na 1.300 kvadrata – rekao je Šapić.

Kada je reč o budućoj spalionici za kućne ljubimce, Šapić je istakao da će se ona nalaziti na Lešću. Tamo će, prema njegovim rečima, biti centralni krematorijum za kućne ljubimce.

Takođe veruje, kako je rekao, da u budućnosti groblje kućnih ljubimaca na Bežanijskoj kosi neće biti jedino u gradu.

Izvor: 24sedam, Foto: BeoInfo
Prethodni tekstKako da prepoznate koje je meso pokvareno
Sledeći tekstŠta je to mentalna aritmetika za decu i zašto je neophodna?