Kao što verovatno već znate, Grčka je za srpske državljane otvorila granice 19. aprila, i to uz potvrdu o vakcinaciji (priznaju se sve vakcine) ili negativan PCR test koji nije stariji od 72h.

Mediji prenose da će od 15. maja verovatno biti dozvoljen ulazak sa negativnim antigenskim testom, a predloženo je i da u obzir dođe potvrda o preležanom virusu. Podsetimo, svako ko putuje u Grčku mora da popuni i PLF formular o čemu više možete pročitati u tekstu ispod.

Što se tiče novih pravila ponašanja na plažama, pored toga što je barovima na plaži, restoranima i kafićima zabranjeno da puštaju muziku, mogu da rade samo bašte na otvorenom, a svaki sto može da primi najviše šest osoba. Takođe, gosti moraju da sede, ne da stoje.

Što se tiče maski u kafićima i restoranima, preporuka je da se iste nose kada se ne jede ili pije, ali nije obaveza.

U restoran ili kafić ne može da se ode bez prethodne najave, poruke na broj 13033. Navodi se da nema posebnih pravila ponašanja za turiste, tj. sve što bude važilo za lokalno stanovništvo, važiće  i za njih.

Od danas 3. maja u Grčkoj je policijski čas skraćen an šest sati dnevno, odnosno od 23h do 5 ujutru, a očekuje se dodatno ublažavanje mera, do zvaničnog otvaranja turističke sezone što je 14. maja.

Izvor: nova.rs
Prethodni tekstJedna loša i jedna dobra vest iz EU u vezi putovanja ovog leta
Sledeći tekstSin heroja Milenka Pavlovića o poslednjem susretu sa ocem