Bajaga i instruktori odlučili su da svojoj publici u vreme kada se otkazuju svi muzički događaji prirede jedan online koncert, koji će biti održan u nedelju, 29.11. u 20h, ekskluzivno na YOUBOXU.

Pandemija koronavirusa pokvarila je sve moguće planove u svakom poslu pa i u muzičkoj industriji, i postalo je nemoguće, zbog svih mera bezbednosti, kao i zabrana okupljanja, održati čak i one koncerte i događaje koji su planirani i godinu dana unapred.

Međutim, Momčilo Bajagić Bajaga i „Instruktori“ nisu se predali, snimili su novi album i najavili koncert na internetu.

„U nedelju, 29.11. u 20h biće održan naš prvi veliki onlajn koncert na aplikaciji YOUBOX. Koncert na neobičnoj i zanimljivoj lokaciji, pravi užitak u sumorno vreme. Dovoljno je da preuzmete aplikaciju i da provedete lepo veče uz nas – poručuju Bajaga i instruktori. YOUBOX aplikacija dobila je, inače, novi apdejt: pored novog dizajna, sada svi korisnici mogu da uživaju u TV streamingu koncerata i video sadržaja i u kreiranju sopstvenih playlista. Najveće muzičke zvezde sa naših prostora, spektakularni online koncerti, neočekivane lokacije i direktna komunikacija sa publikom doprineli su da YOUBOX postane najviše puta skinuta muzička aplikacija u regionu sa skoro 300.000 registrovanih korisnika. Prva domaća striming platforma dostupna je za preuzimanje potpuno besplatno svim Huawei, Android i IOS korisnicima na App Gallery, Google Play prodavnici i App Store-u.

Članovi legendarnog benda iskoristili su vreme karantina i manjak posla i nastupa i snimili su album „Ovaj svet se menja“, na kom se nalazi devet pesama. Na novom albumu ima i nekoliko obrada i već poznatih pesama koje je Momčilo Bajagić pisao ranije za druge izvođače.

“Iako nije lako raditi bez publike, potrudili smo se da napravimo izbor hitova koji su obeležili svaki period naše karijere, ali takođe spremamo i par iznenađenja za publiku.“

Čitav koncert biće jugonostalgičan, pa je tako lokacija inspirisana čuvenim Plavim Vozom, a za datum je simbolično izabran 29. novembar, nekadašnji Dan Republike.

“Koncert će biti na neobičnoj i zanimljivoj lokaciji, pravi užitak u sumorno vreme“,  poručili su članovi grupe, a frontmen je iskoristio prednosti društvenih mreža i pozvao svoje fanove da u nedelju provodu lepo veče uz instruktore dobre zabave.

Foto: Brian Rasic

Prethodni tekstVremeplov, 28. novembar
Sledeći tekstSajam omladinskog preduzetništva i privrednih potencijala Srbije 8. decembra online