Kako putovati

Javni prevoz oslonjen je na autobuse Integrisanog tarifnog sistema, i to na linije:
73 (Novi Beograd (Blok 45) – Batajnica (Železnička stanica)) (4č. – 23č.),
700 (Batajnica (Železnička stanica) – Batajnica – Batajnica (Vojvođanskih brigada) – Batajnica (Železnička stanica)) (4č. – 23č.),
702 (Batajnica (Železnička stanica) – Busije (Crkva)) (4č. – 23č.),
703 (Zemun (Kej oslobođenja) – Batajnica (Železnička stanica) – Ugrinovci) (4č. – 23č.),
706 (Zeleni venac – Batajnica) (4č. – 23č.),
706E (Zemun (Kej oslobođenja) – Aerodrom Batajnica) (6č. – 20č.) i noćna linija 706N (Trg Republike – Batajnica) (0 č. – 4 č.).

Osim vozila Integrisanog tarifnog sistema, kroz Batajnicu prolaze autobusi prigradskih linija ka Banovcima, Surduku, Pazovi, ali i međugradskih prema Novom Sadu, Subotici, Somboru..

Pored Batajnice prolazi auto-put za Novi Sad i važna železnička pruga, prema Šidu i Novom Sadu sa jedne i prema Beogradu sa druge strane. Postoji i obilazna pruga koja ide prema Surčinu.

Kroz samo naselje prolazi magistralni put koji je uzak a prometan, pa su česte saobraćajne nezgode i gužve pred raskrsnicom u centru naselja. Na tom mestu račvaju se putevi prema Novom Sadu, Banovcima i Ugrinovcima. Ovaj put povezan je sa novosadskim auto-putem petljom koja se nalazi na ulazu u naselje.

Godine 2012. otvorena je petlja Batajnica koja spaja novosadski auto-put sa obilaznicom oko Beograda. Planirane su još dve obilaznice oko Batajnice kao i izgradnja ranžirne železničke stanice.