Deonica od Surčina do Novog Beograda, koja pripada putu koji je nastavak auto-puta „Miloš Veliki”, dugačka je nešto manje od osam kilometara, ali, kako je istakao Momirović, veoma je zahtevna i potrebno je da se puno zemljišta ekspropriše.

„Zadovoljan sam, nisam očekivao da ćemo ovoliko odmaći, kada sam pričao sa glavnim inženjerom Nemanjom Mutićem rekao mi je koji su sve izazovi sa kojima se suočavaju, ali uveren sam da ćemo postići dinamiku i da ćemo stići sve da završimo do oktobra 2022. godine”, kazao je Momirović nakon obilaska deonice.

„Ali, mi moramo da izgradimo i da postavimo ovu infrastrukturu na način na koji je imaju moderne zemlje u Evropi. To je iscrpljujuće, optuživali su nas da foliramo kada kažemo da se radi noću i u tri smene, ali sada se svi mogu uveriti da nije foliranje”, kazao je Momirović..

Prema njegovim rečima, svi projekti biće završeni na vreme i u tom smislu navodi da će se, u naredne dve-tri godine, infrastruktura zemlje, broj autoputeva i brzih saobraćajnica, udvostručiti.

Izvor: politika.rs
Prethodni tekstVremeplov, 15. avgust
Sledeći tekstVremeplov, 16. avgust