Na trasi pruge za velike brzine između Beograda i Novog Sada grade se peroni i rekonstruišu fasade na zgradama.

SVE železničke stanice između Beograda i Novog Sada dobiće do kraja godine novi izgled. Majstori uveliko rade na popravkama krovova i uređenju fasada, a u planu je i rekonstrukcija koloseka, obnova i izgradnja perona, ugradnja opreme za informisanje i usmeravanje kretanja putnika, kao i video-nadzor.

Biće izgrađene četiri potpuno nove stanične zgrade – Zemun, Batajnica, Sremski Karlovci i Beška. Postojećih sedam u Novom Beogradu, Zemun Polju, Staroj i Novoj Pazovi, kao i u Inđiji, Karlovačkim vinogradima i Petrovaradinu će biti renovirane. Stajalište „Tošin bunar“ će biti izmešteno na novu lokaciju, a u planu su dva potpuno nova, „Altina“ i „Kamendin“.

– Osim brze pruge i vozova koji će saobraćati brzinom do 200 kilometara na sat između Beograda i Novog Sada, nove stanice duž ove deonice omogućiće putnicima lepše i prijatnije putovanje, omogućiće veću funkcionalnost staničnih objekata, a korisnicima pružiti kvalitetnu i efikasnu uslugu – kaže Nenad Stanisavljević, iz „Infrastrukture železnica Srbije“. – Zbog višedecenijske nebrige one su bile oštećene, ruinirane i u izuzetno lošem stanju.

Sada su uz koloseke namenjene za prijem i otpremu putničkih vozova, predviđeni i peroni sa pothodnicima. Novoprojektovani peroni namenjeni za regionalni saobraćaj biće dugi 220, a za gradsko-prigradski saobraćaj 110 metara, sa tipskim nadstrešnicama.

Projekat za budući izgled stanica radio je Saobraćajni institut CIP, u saradnji sa kineskom kompanijom China Railway Design Corporation.

– U Zemunu je predviđena izgradnja nove zgrade, sa leve strane pruge – navodi Stanisavljević. – Stanica u Batajnici je pre rekonstrukcije bila u najlošijem stanju na deonici pruge Beograd Centar – Stara Pazova, a na njenom mestu je predviđena izgradnja nove stanične zgrade. U stanici „Zemunsko Polje“ predviđena je rekonstrukcija postojeće zgrade, a rekonstruisana su prva dva koloseka i izgrađena dva perona. Novo ruho dobiće i zgrade u Staroj i Novoj Pazovi.

Na deonici pruge za velike brzine Stara Pazova – Novi Sad, gde radove izvodi ruska kompanija „RŽD Internešnl“, predviđena je rekonstrukcija železničkih stanica Inđija, Karlovački vinogradi i Petrovaradin, dok će u Sremskim Karlovcima i Beškoj biti izgrađene nove zgrade.

– Radovi na rekonstrukciji železničke stanice Inđija započeli su polovinom januara i predviđeno je da traju 221 dan, što znači da će novi izgled stanični objekat dobiti u avgustu – najavljuje Nenad Stanisavljević. – Trenutno se izvode radovi na obijanju fasade, skidanju stare stolarije i nadstrešnice kao i demontaži postojeće signalno-sigurnosne i telegrafsko-telefonske opreme. Ova stanica izgrađena je 1883. godine, a više desetina godina unazad nije bila rekonstruisana.

Biće izgrađena potpuno nova železnička stanica i u Beškoj, a radovi bi trebalo da počnu do kraja meseca i da traju do septembra. Mesec dana kasnije je rok za adaptaciju objekta u Karlovačkim vinogradima, a predviđeno je da ova železnička stanica bude mesto za prijem i otpremu teretnih vozova za potrebe lokalne industrije.

Poslednja bi trebalo da bude završena nova prizemna zgrada u Sremskim Karlovcima, a rok za izgradnju je polovina decembra. U toku je iskopavanje temelja za novi stanični objekat, koji će imati 284 kvadratnih metara. Pripremni radovi za obnovu stanice Petrovaradin započeli su krajem januara, a u njoj će posle obnove biti smeštene prostorije transportno-komercijalne i tehničko-kolske službe.

NOVA STAJALIŠTA

BIĆE izgrađena dva potpuno nova stajališta, koja do sada nisu postojala – „Altina“ i „Kamendin“. Projektom je u oba ova stajališta predviđena izgradnja perona za putnike i novog pešačkog pothodnika. Železničko stajalište Tošin bunar je pomereno i uspostavljeno je u Bulevaru heroja sa Košara, sa druge strane ulice Tošin bunar u odnosu na postojeće stajalište.

POLA RUSI POLA KINEZI

MODERNIZACIJA pruge Beograd Centar – Stara Pazova, duge 34,5 kilometara, deo je projekta izgradnje pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat, između Beograda i Budimpešte.

Izvođač radova je konzorcijum kineskih kompanija China Railway International i China Communications Construction Company, a radovi koštaju 350,1 milion dolara. Vrednost ugovorenih radova na trasi od Stare Pazove do Novog Sada, u dužini od 36,2 kilometra je 247,9 miliona dolara, a na ovom poslu angažovana je ruska kompanija „RŽD Internešnl“.

Izvor: novosti.rs