Irina Nešić, učenica IV-2 odeljenja srednje Tehničke škole u Staroj Pazovi ponela je titulu đak generacije u ovoj školskoj godini.

Nakon osnovne škole koju je završila u rodnim Golubincima, ova uspešna devojka je upisala smer tehničar drumskog saobraćaja i kaže da nije ni slutila da će biti ovako zadovoljna.

Iz škole odlazi sa mnogo stečenog znanja i lepih uspomena na profesore. Nosilac je Vukove diplome, plasirala se na republičko takmičenje iz saobraćaja, koje nažalost nije održano zbog korona situacije, a u toku svog srednjoškolskog obrazovanja učestvovala je u niz vanškolskih aktivnosti i bila je član Vršnjačkog tima za karijerno vođenje. Planira da upiše Saobraćajni fakultet.

Proglašenje i svečanost podele diploma maturantima organizovano je u petak, 18. juna ove godine.

Direktor Tehničke škole Saša Đekić je čestitajući maturantima, izrazio zadovoljstvo ovom generacijom, u kojoj je bilo tri nosioca Vukove diplome. Raduje i činjenica da mnogi odlaze na dalje školovanje, ali mnogi, koji su se u toku školovanja pokazali odlično u firmama, gde su pohađali praksu, odmah nakon dobijene diplome dobijaju i posao a takvih je preko 20 posto.

Srednja Tehnička škola u Staroj Pazovi obrazuje učenike u oblasti mašinstva, saobraćaja i grafike, u četvorogodišnjim i trogodišnjim smerovima.

Izvor: rtvstarapazova.rs