Milorad Milošević iz Čortanovaca je proizveo najbolje belo vino, lozovaču i kajsijevaču, a za šljivovicu mu je pripalo drugo mesto.

Života Stefanović iz Stare Pazove ima najlepšu vikendicu u Čortanovcima i najbolje crveno vino, dok je za belo osvojio 3. mesto a za lozovaču drugo, rezultat je ocene komisije na Vojačkim pudarskim danima. Najuređeniji vinograd ima Radmila Stojkov, za najlepše pudare proglašeni su Teodora Ćurčin i Marko Ubiparić, najmlađa pudarka je Milena Inđić a najstariji pudari Dragica Abadžija i Miodrag Vujin.

Jubilarna, dvadeseta manifestacija, koju organizuje Udruženje vojačkih pudara, sa ciljem očuvanja tradicija vinogradarstva i vinarstva, održana je u subotu u Borovom gaju u Čortanovcima. U popodnevnim časovima je počela bazarom zdravlja i izložbom slika Željke Ćurčin, potom je usledio šahovski turnir a u večernjim satima kulturno – zabavni program. Nastupili su članovi udruženja Kreativni ljudi Vojke i orkestar Ljubinka Lazića, Živan Pašić, hroničar iz Čortanovaca je govorio o istorijatu nastanka ovog mesta i podizanju zasada vinograda a zatim su deljene i nagrade najboljima vinogradarima u nekoliko kategorija.

Kišovito i hladno vreme, sigurno je doprinelo manjoj posećenosti, ali dobro raspoloženje nije manjkalo, jer je nakon zvaničnog dela usledilo druženje uz večeru za koju se služilo kao i uvek, nezaobilazno pudarsko jelo – jupka.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstSutra u 11 časova u Pozorišnoj sali opština nagrađuje najbolje đake
Sledeći tekstFudbal: FK Busije ubedljivom pobedom protiv FK Borac (Progar)