Građevinska inspekcija grada Beograda hitno je izašla na lice mesta u Dobanovačkoj ulici u Zemunu, gde je rano jutros pao zid stadiona FK Zemun i oštetio nekoliko parkiranih automobila.

Posle uviđaja inspektori su se oglasili saopštenjem.

– Na katastarskoj parceli čiji je korisnik fudbalski klub Zemun, prema Dobanovačkoj ulici, došlo je do urušavanja ogradnog zida u dužini od oko 40 metara. Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove je utvrdio da je zid izgrađen opekom i da je usred dotrajalosti i neodržavanja devastiran, te je došlo do obrušavanja jednog njegovog dela – saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

– Građevinska inspekcija je postavljanjem službene trake obeležila prostor oko zida prema Dobanovačkoj ulici. Trenutno se na terenu nalaze radnici JKP “Gradska čistoća” koji raščišćavaju teren. Građevinska inspekcija je ostavila poziv fudbalskom klubu Zemun, koji je korisnik parcele na kojoj se nalazi urušeni zid, a nakon što bude završen zapisnik biće doneto rešenje o preduzimanju odgovarajućih mera u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove naglašavaju da će, nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica, prema odgovornim licima biti preduzete zakonom propisane mere.

Izvor: Novosti
Prethodni tekstPutevi Srbije: Oprez zbog magle, radovi na više pravaca
Sledeći tekstPožar u Zemunu: Zapalile se instalacije u kuhinji restorana