Priključivanjem na regularni sistem vodosnabdevanja i održavanja JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” i potpisivanjem ugovora o otpisu dugova nastalih ”rasturom” vode sa ovim komunalnim preduzećem, 620 domaćinstava koje žive u ulicama Vojni put Blok 1 i Vojni put Blok 2, trajno su rešila problem neuslovne vodovodne mreže, kao i buduće naplate za stvarnu potrošnju koja je svima stvarala probleme. Potpisivanje ugovora obavljeno je tokom vikenda 24. i 25. aprila.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, naglasio je da je bio učesnik svih napora Opštine da se na osnovu Odluke Skupština grada Beograda kada je stvoren pravni osnov, sistemski reši ovaj višedecenijski problem građana koji su se snabdevali  vodom iz gradskog vodovoda preko priključaka sa blok vodomera.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su član Veća gradske opštine Zemun Đorđe Dukić, kao i predstavnici JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” i JKP ”Infostan tehnologije”, koji su građanima pojasnili sve procedure.

Gradska opština Zemun je finansirala izradu Projekta za tehničko prilagođavanje mreže na ovoj lokaciji, pod stručnim nadzorom JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija”, a građani su se minimalnim ulaganjem priključili na gradsku vodovodnu mrežu.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstVremeplov, 26. april
Sledeći tekstKajak kanu klub Zemun osvojio 9 medalja