Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević 20. maja potpisao je Ugovore sa predstavnicima crkava i verskih zajednica čiji su projekti izabrani na Javnom konkursu.

Programi i projekti crkava i verskih zajednica koje Gradska opština Zemun iz budžeta finansira odnose se na izradu podnog mozaika i Časne trpeze u hramu svete Nedelje u Batajnici, uređenje parohijskog doma hrama Svetog proroka Ilije u Grmovcu, unutrašnje radove u hramu Svetog Atanasija Velikog u naselju Plavi Horizont, uređenje staza oko objekta manastira Svetog arhangela Gavrila, koji se nalazi u Gradskom parku, kao i na popravku unutrašnjih zidova i stolarije u crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije, koja se nalazi na Velikom trgu u Zemunu.

Predsednik Kovačević je istakao da Opština u kontinuitetu radi na očuvanju kulturno-istorijskog blaga, budući da su zemunske crkve i spomenici kulture, čuvajući tako i duhovni identitet naroda.

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta Gradske opštine Zemun za 2021. raspisan je 4. marta, i Komisija za sprovođenje postupka je utvrdila Listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata.

Izvor: zemun.rs

Prethodni tekstGradi se dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju
Sledeći tekstSpecijalni završni košarkaški turnir omladinske lige za pomoć malom Gavrilu