Pružni prelaz Stara Pazova – Golubinci je zatvoren za drumski saobraćaj zbog izgradnje nadvožnjaka u ulici Ćirila i Metodija u Staroj Pazovi.

Prema obaveštenju „Infrastruktura železnice Srbije“, izvođač radova je kineska kompanija, koja je obezbedila sve potrebne uslove za početak izmene režima saobraćaja uključujući i postavljanje privremene saobraćajne signalizacije, a drumѕki saobraćaj se preusmerava preko Inđije.

„Infrastrukture železnice Srbije“ su za rekonstrukciju svakog pružnog prelaza na čitavoj deonici rekonstrukcije pruge napravili projekte obilaska radova na osnovu postojećih saobraćajnica i za iste dobili saglasnost od JP „Putevi Srbije“.

Prema navedenom projektu u narednih nešto više od pet meseci razdaljina između Stare Pazove i Golubinaca će umesto 7,5 kilometara iznositi 19 kilometara i vreme prelaska ove distance se sa dosadašnjih 8 minuta povećava na 20 minuta, ako se ide kolima ili autobusom.

Kako bi stanovništu i privredi dodatno pomogla tokom izgradnje nadvožnjaka, lokalna samouprava će letnji put u dužini od skoro 5 kilometara koji prolazi kroz atar blizu radova nasuti kamenom i grebanim asfaltom.

Ta alternativna saobraćajnica počinje skretanjem u desno kada se ide iz Golubinaca na nekih pola kilometra od radova, prolazi kroz atar i izlazi kod nadvožnjaka na putu Stara Pazova – Vojka.

Izvor: rtvstarapazova.rs