Opština Stara Pazova je za potrebe Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović – Zmaj“ izdvojila sredstva za nabavku novih ambulantnih vozila.

Ključeve od 6 vozila je direktorki dr Snežani Tabaković uručio predsednik opštine Đorđe Radinović u prisustvu dr Snežane Bojanić, pomoćnice pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

Do pacijenata će se sad lakše i brže stizati, i moći će da dobiju kvalitetniju pomoć.

Iako lokalna samouprava nije osnivač zdravstvene ustanove, prepoznaje potrebu ulaganja u zdravstvo, koje predstavlja jedan od prioriteta opštine Stara Pazova. Jako važno opremanja doma zdravlja i ambulanti u svim mestima opštine. Za ova vozila marke Folksvagene izdvojeno je preko 30 miliona dinara, rekao je predsednik Opštine Stara Pazova.

Direktorka dr Snežana Tabaković se zahvalila, na donaciji pokrajinskoj vladi, koja je u prethodnom periodu donirala kolposkop za ginekološku službu, ali i opštini na ovoj, koja će im mnogo značiti.

Nova vozila će popraviti stanje voznog parka, kako opština tako i pokrajina nastaviće da pomažu zdravsteni sistem a u pripremi je tehnička dokumentacija za rekonstrukciju Doma zdravlja u Staroj Pazovi.

Izvor: rtvstarapazova.rs