Do sada je u opštini Staroj Pazovi vakcinisano 25.000 osoba što je skoro polovina svih njenih punoletnih građana.

Vakcinalni punkt na Pazovačkim bazenima radi sa po dve ekipe i jedino je u nedelju na Uskrs bio slobodan dan. Najčešće je revakcinacija u jednoj a vakcinacija u drugoj smeni.

Juče i preključe su samo u popodnevnoj smeni revakcinisali po 350 osoba dnevno. Danas se pre podne daje revakcina Sinofarm i Fajzer.

U Domu zdravlja apeluju da svi koji žele da se vakcinišu predhodno prijave putem e-Uprave i sačekaju poziv, jer vakcinisanje ljudi koji se nisu prijavili stvara neopotrebne gužve i nervozu.Raduje da je dobar deo starijih sugrađana vakcinisan i sada mlađi dobijaju pozive od e-Uprave.

Počeo je i proces revakcinacije po Mesnim zajednicama pacijenata kojima je bilo teško da dolaze do Bazena i koji su u svojim mestima vakcinisani pre tri nedelje.

Inače, u našoj opštini su do sada na raspolaganju bile vakcine Sinofarm, Sputnjik, Fajzer i Astra Zaneka, a prema evidenciji Doma zdravlja, sugrađani su se najčešće odlučivali za kinesku Sinofarm vakcinu. Na drugom mestu je ruska Sputnjik V vakcina, dok se mlađi pacijenti odlučuju za Fajzer.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstVremeplov, 5. maj
Sledeći tekstZa državnu novčanu pomoć od dva puta po 30 evra od danas prijava i telefonski