Rukovodstvo škole za osnovno obrazovanje odraslih “Đuro Salaj” je na punktu u Surčinu, u romskom centru, organizovalo upis novih polaznika, kao i upis u naredne cikluse školovanja za one učenike koji su uspešno završili program za obrazovanje odraslih koji je realizovan u školskoj 2020/2021. godini.

Današnjem upisu je pored nastavnog kadra ove škole, prisustvovala i direktorka škole Ljiljana Petrović, koja je izrazila veliko zadovoljstvo radom odeljenja u Surčinu i uspehom koji su postigli učenici u prethodnom periodu. Takođe se najlepšim rečima zahvalila Gradskoj opštini Surčin, na podršci i pomoći, prvobitno na obezbeđenom prostoru za sprovođenje nastave i realizaciju predviđenih aktivnosti. Takođe je istakla da veliku zaslugu ima Sejdo Komina, andragoški asistent, koji svesrdno pomaže svojim sugrađanima u navedenim aktivnostima.

– Gradska opština Surčin ima Savet za inkluziju i unapređenje položaja Roma i Romkinja na teritoriji GO Surčin koji je vrlo aktivan i čini sve što je potrebno kako bi se na sve načine unapredio položaj ove najbrojnije nacionalne manjine na teritoriji Surčina. Ulaganje u obrazovanje romske populacije je od izuzetnog značaja za našu društvenu zajednicu, jer će se opismenjavanjem Roma i Romkinja smanjiti broj nezaposlenih među njima a time i umanjiti broj porodica koje su korisnici usluga centra za socijalni rad. Pomenuti Savet i radna grupa za izradu Lokalnog akcionog plana za inkluziju Roma i Romkinja na teritoriji Gradske opštine Surčin su u finalnoj  fazi izrade navedenog plana za perod od 2021-2022. godine, a navedenim planom predviđene su i brojne aktivnosti koje će doprineti unapređenju obrazovanja među romskom populacijom – izjavila je Sanja Karadžić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti GO Surčin, koja je danas posetila ovaj događaj, zajedno sa pomoćnikom predsednika Opštine Surčin Milanom Miletićem i odbornikom GO Surčin Muharemom Rahimović, koji su i članovi Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja.

Izvor: surcin.rs
Prethodni tekstGrad kupuje tablete za sve đake od prvog do četvrtog razreda
Sledeći tekstParadajz – rajsko voće