Novcem koji će Grad Beograd obezbediti rebalansom budžeta za sve predškolce biće obezbeđen besplatan engleski jezik, dok će u svim prostorijama u kojima borave deca u vrtićima, osnovnim i srednjim školama biti postavljeni prečišćivači vazduha, izjavio je gradonačelnik Beograda novinarima pred početak desete sednice Skupštine grada.

„Nastavljamo sa realizacijom budžeta brige o ljudima, kao i sa novim besplatnim stvarima koje obezbeđujemo za Beograđane. U svim predškolskim ustanovama engleski jezik roditelji plaćaju kao posebnu uslugu, a mi smo odlučili da svim predškolcima obezbedimo to besplatno. Prečišćivače vazduha takođe plaćaju roditelji, koji u okviru odeljenskih zajednica uspeju to da dogovore, a od septembra će ih Grad obezbediti, mi ćemo taj prečišćivač servisirati i voditi računa o njemu„, pojasnio je Šapić.

Gradonačelnik je rekao da se sada već polako skupljaju plodovi rada prethodnih godinu dana. Ima projekata koji su započeti, a kako je naveo, očekuje da će u toku leta biti završena nabavka za bezbednosne stanice, te da će najkasnije do proleća sve i biti postavljene.

Izvor: B92.net, Foto: Freepik

Prethodni tekst„Zvuci tambure“ na Letnjoj sceni Gardoša
Sledeći tekstTajanstvena Zadruga smuđa