Prema prognozi RHMZ za period od 16. oktobra do 15. novembra, u Beogradu i drugim gradovima Srbije očekuje se pad temperature koje će ići ispod 20 stepeni. Krajem oktobra i u prvoj polovini novembra biće i više padavina.

Kako napominju iz RHMZ, mesečna prognoza vremena izrađuje se 1. i 15. u mesecu. Ona je orijentaciona i poželjno je koristiti je uz prognozu za 5 dana unapred.

Već danas je došlo do značajne promene vremena.

Naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature sa severa i zapada Srbije, posle podne i uveče će se proširiti na celu zemlju.

Hladnije vreme očekuje se do 18. oktobra, a zatim nagli porat temperatre, uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, pa će u petak i subotu 20. i 21. oktobra biti veoma toplo i vetrovito, a dnevni maksimumi će ponovo dostići i oko 30 stepeni Celzijusovih.

U ponedeljak, 16. oktobra u većem delu zemlje razvedravanje uz slabljenje vetra, dok se u utorak i sredu (17. i 18. oktobra očekuju slabi jutarnji prizemni mrazevi i u nižim predelima uz minimalne temperature od 0 do šest stepeni. Tokom dana u utorak kiša će padati samo na jugu Srbije, a u sredu uveče i tokom noći ponegde u zapadnoj Srbiji i Vojvodini. Maksimalne temperature u utorak od 13 do 18 stepeni, a u sredu od 16 do 21 stepen.

Veči pad temperature sledi oko 22. oktobra.

Izvor: N1, Foto: pixabay
Prethodni tekstKako možete da umanjite račune za struju i do 40 odsto
Sledeći tekstKoje namirnice imaju najbolji izvor selena – selen u hrani