Sa potencijalnom mogućnošću putovanja tokom leta, stvorili su se redovi za izdavanje dokumenata, naročito pasoša, a većina termina za onlajn zakazivanje je popunjena.

Gužvama za izdavanje pasoša svedoči i sajt „eUprave“ koji svakodnevno prima veliki broj zahteva za zakazivanje termina za vađenje pasoša, a kako više ne postoje odvojeni termini za izdavanje ličnih karata i pasoša, čekanje se produžava.

Situacija je najkritičnija na Novom Beogradu, a prebukirani su i šalteri u Zemunu, gde imaju samo dva slobodna termina 3. juna i dva termina 4. juna.

I dok je vađenje dokumenata ranije moglo da se zakaže mesecima unapred, sada može da se zakaže najviše 30 dana unapred i to je razlog zbog kog na današnji dan nije moguće izvršiti zakazivanje za bilo koji dan posle 4. juna.

Preko porala „eUprava“ građani ne mogu da zakažu termine za vađenje lične karte i pasoša u tzv. prigradskim opštinama – Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Barajevu, Surčinu i Grockoj. Ipak, nije tajna da su neke male ispostave u ovim opštinama potencijalni spas jer je u njima najmanja gužva i najkraće čekanje.

Beograđani mogu da izvade nova dokumenta, ličnu kartu ili pasoš, u bilo kojoj od 17 gradskih opština, a ne samo u onoj na kojoj imaju prebivalište.

Izvor: Telegraf
Prethodni tekstIzmena režima saobraćaja u ulicama Cara Dušana i Batajnički drum
Sledeći tekstPevači iz Zemuna pobrali sve prve nagrade