Surčinci su slabo startovali u novoj sezoni, a im je u goste stigla ekipa sa samog vrha, Zemun.

Poveli su domaći već u 7. minutu. Najsnalažljiviji u šesnaestercu posle kornera bio je Maksimović i iz neposredne blizine ćušnuo loptu u gol.

Surčinci nastavljaju sa atacima, a Ranković u 17. i 18. minutu propušta kolosalne prilike za uvećanje vođstva. Agilni Ranković u 29. minutu prodire kroz odbranu gostiju, kada je stigao na 10 metara od gola ruši ga Stevanović i pravi penal. Lopti je prišao Jerović i poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za 2:0.

Zemun je smanjio u prvom minutu nadoknade, kada je Tejić rezantnim udarcem sa 18 metara pronašao malu mrežu. Tako je iz jedinog ozbiljnijeg šuta gostiju uneta neizvesnost u nastavak meča.

Jedinstvo u 53. minutu postiže i treći pogodak. Žmirić je na drugoj stativi pronašao usamljenog Jerovića koji je imao vremena da primi loptu i pošalje je od stative u mrežu. Zemun je nakon primljenog gola pleo mrežu pred golom Jedinstva, međutim svi njihovi napadi su se završavali na ivici kaznenog prostora domaćih.

Jedinstvo se opredelilo na čuvanje stečenog vođstva i u tome je uspelo, dok je Zemun razočarao igrom tako da je zasluženo doživeo prvi poraz u tekućem šampionatu.

Sledećeg vikenda Jedinstvo ide preko Dunava u Borču, dok Zemun u jednom od derbija kola dočekuje novobeogradski Radnički.

Izvor: srbijasport.net
Prethodni tekstPobede Jedinstva, Omladinca i Radničkog, poraz Feniksa 1995
Sledeći tekstTri poreza u nizu ekipe BSK Batajnica