Nakon pauze od dva meseca nastavlja se vaterpolo prvenstvo, a Vojvodina, u okviru 10. kola (18), dočekuje Zemun.

Novosađani se nalaze na sredini tabele sa pet pobeda i četiri poraza, dok gosti imaju samo dve pobede iz devet utakmica.

– Zemun je iskusniji od nas. U prvom delu sezone nametnuli smo brži ritam i došli do bodova. Sigurno je da će Zemun doći sa pobedničkim ambicijama, ali ja smatram da smo favoriti – rekao je trener Darko Bilić.

Veliko pojačanje biće povratak u ekipu kapitena Miloša Maksimovića.

– Pauzu smo iskoristili da se oporavimo za nastavak sezone. U sastavu bi trebalo da budu kapiten Maksimović i Mihajlo Biočanin, koji su propustili veći deo prvog dela sezone. Ne znam koliko će moći da nam pomognu, jer će im trebati duži period da uđu u takmičarski ritam. Maksimović je svakako veliko pojačanje, ma u kakvoj formi se nalazio. Njegovo iskustvo i kvalitet znače, što nam je falilo u nekim utakmicama.

– Planirali smo da malo osvežiti ekipu, drugi timovi su to uradili mi nismo. Pokušaćemo da rastemo iz utakmice u utakmicu, a pored četiri favorita (Novi Beograd, Radnički, Crvena zvezda, Šabac) sve ekipe su se pojačale tako da će nam biti veoma teško u nastavku sezone. Voleo bih da ostvarimo što bolji plasman i da uzmemo bodove nekoj ekipi iz velike četvorke – kazao je Bilić.

Izvor: Dnevnik.rs
Prethodni tekstVremeplov, 27. februar
Sledeći tekstSavladana Crvena Zvezda sa 3:0