Ukoliko ste imali dilemu kako da vežete sigurnosni pojas u automobilu ako ste u drugom stanju nudimo vam rešenje. Uz pomoć ovih saveta vozićete se sigurno i bezbedno.

Kad ste trudni, slušate brojne informacije o tome šta treba, a šta ne treba raditi. Uz sve savete o izbegavanju štetnih namirnica i uzimanju folne kiseline, postoje neke stvari koje biste mogli da propustite.

Jedan lekar specijalista za hitne slučajeve obratila je pažnju i važnost pravilnog nošenja pojasa tokom vožnje.

Doktorka Kejt, koja je i sama bila trudna 34 nedelje kada je objavila snimak, kaže da je želela da podeli savet nakon što je lečila trudnicu koja je bila u automobilskoj nesreći.

– Juče sam radila u hitnoj službi i brinula sam se o mladoj dami koja je bila u trećem tromesečju trudnoće i, nažalost, učesnik saobraćajne nesreće. Pitala sam je gde nosi sigurnosni pojas i rekla je da ga nosi preko svog stomaka – kaže dr Kejt.

Ona objašnjava da sigurnosni pojas treba da nositi ispod stomaka, a naramenica treba da bude iznad, između dojki. Doktorka Kejt dodaje:

– Trebalo bi da sedište bude udaljeno od upravljača, to je sigurnije za trudnicu. Ovo je da bi se minimalizovao uticaj vazdušnih jastuka koji udaraju na vas i vaš trudnički stomak ako se aktiviraju.

Ona takođe kaže da bi, ako ste u drugom stanju i imate nesreću, obavezno trebalo posetite svog doktora da biste bili sigurni da je sve u redu.

– Uvek nosite sigurnosni pojas u tri tačke. Pazite da pojas prelazi preko ramena, ključne kosti i nadole preko grudi, između dojki. Obavezno nosite pojas na krilu što je moguće niže ispod stomaka i bebe. Podesite sigurnosni pojas tako da vam bude što udobnije, i po potrebi prilagodite i sedište – savetuje doktorka Kejt.

Ljudi su prokomentarisali snimak koji je doktorka podelila, rekavši da to nisu znali i da su im saveti od velike pomoći.

– To su me naučili dva sata pre nego što sam u 22. nedelji doživela tešku saobraćajnu nesreću. Doslovno je spasilo život mog sina – bio je samo jedan od komentara.

Izvor: Glas javnosti/Telegraf
Prethodni tekstKako da izbegnete punu kaznu za saobraćajni prekršaj?
Sledeći tekstKako domaćinstva da počnu da proizvode struju uz solarne panele?