Na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi održanoj u O. Š. „Rastko Nemanjić – Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, odazvao se veliki broj davalaca.

Na akciju se prijavilo 58 lica, od kojih je 51 dalo krv. Prilikom akcije poštovane su sve mere zaštite i vršena je dezinfekcija prostora pre i posle davanja krvi.

Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine navode da je ovo jedna od boljih akcija zbog trenutne situacije sa korona virusom. Zaposleni u Crvenom krstu kažu da su zbog korone ljudi uplašeni za svoje zdravlje, pa je i sam odziv davalaca manji. Brojne akcije u srednjim školama su otkazane, pa su ove akcije po selima najznačajnije, jer su rezerve krvi na donjoj granici od početka pandemije.

Navode da je krv “nacionalno blago” i može nekom da spase život, i iz tog razloga se pozivaju svi punoletni građani starosti od 18 do 65 godina, da dođu na sledeće akcije i da doniraju krv. Davaocu će to oduzeti samo pola sata, a osiguraće dovoljno jedinica krvi nekome kome je ta pomoć jedini način ozdravljenja.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstNovi način izdavanja računa za vodu
Sledeći tekstKako postati PROFESIONALNI vozač kamiona – Prijavite se za besplatan program obuke i sertifikacije!