U narednih 10 godina projektujemo da šinski prevoz postane dominantan podsistem javnog prevoza. Tu mislim na metro, BG voz i tramvaj, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je dodao da će se kompletnom izgradnjom gradske železnice broj autobusa na gradskim ulicama smanjiti na svega 250 do 300.

U planu je da se tramvajski sistem proširi sa Banovog brda prema Ceraku, od Jurija Gagarina prema Bežaniji, Vojvođanskom ulicom prema Surčinu, od Bogoslovije ka Adi Huji, te preko budućeg novog mosta na Dunavu na levu obalu naše najveće reke, navodi zamenik gradonačelnika za televiziju K1, prenosi Beoinfo.

To nije samo pitanje regulisanja saobraćaja već i ekologije, jer se smanjuje broj vozila na gradskim ulicama, naročito vozila koja koriste dizel gorivo. Ove godine je doneta odluka da Grad Beograd više ne kupi nijedno vozilo na dizel, već na prirodni gas, ili električni pogon ili pak hibridna vozila, naveo je Vesić.

Veoma uskoro, kaže, trebalo bi da bude raspisan tender za kupovinu novih 100 autobusa na prirodni gas, tako da u centru grada, a kasnije i u drugim delovima grada, neće biti nijednog vozila na pogon koji nije ekološki prihvatljiv.

Vesić navodi da je u prethodnim godinama urađeno mnogo posla na preduslovima koji moraju da budu ispunjeni kako bi počela izgradnja metroa.

Objasnio je da je ideja o izgradnji metroa u Beogradu datira iz 1970. godine, a aktuelna gradska vlast se ovim pitanjem bavi od 2013. godine.

Prva stvar koju je urađena je snimanje broja putnika u Beogradu, a zatim saobraćajni master plan.

To je prvi dokument koji je obuhvatio sve vidove prevoza – budući metro, BG voz, autobuse, taksi prevoz, ali i privatne automobile, kaže Vesić.

„Posle toga smo potpisali memorandum kojim je posao oko izgradnje metroa podeljen između japanske i kineske strane. Blizu smo potpisivanja komercijalnog ugovora sa Francuzima, a uskoro ćemo i sa Кinezima, kako bismo u novembru ove godibe započeli izgradnju metroa“, rekao je Vesić.

Vesić je naveo da izgradnja metroa predstavlja pokazatelj tendencije razvoja grada i ujedno rešava saobraćajne probleme.

„Možemo da budemo sigurni da će mnoga naselja, poput Železnika, Žarkova, Mirijeva ili Кaraburme, izgledati potpuno drugačije kada budu postojale stanice metroa i bude funkcionisao taj vid prevoza“, rekao je on.

Najopterećeniji saobraćajni pravac u Beogradu je potez od Makiškog polja do Sajma, rekao je Vesić navodeći da tu postoji četiri puta više putnika nego u Bulevaru kralja Aleksandra.

Кada metro bude izgrađen, ljudi koji dolaze iz pravca Obrenovca, Lazarevca, Barajeva, Umke ili Uba biće u mogućnosti da pređu na metro ili BG voz, koji se paralelno razvija – „tako će se od Makiškog polja do centra grada stizati za desetak minuta, što je sada nezamislivo“.

Piprema se i dokument koji će Beograđanima pojasniti šta se sve dobija izgradnjom metroa. „To nije samo prevoz već i razvoj grada, kao i povećanje cena kvadrata stanova u delovima grada kojima će prolaziti“, rekao je Vesić.

Prva linija metroa biće završena do 2028. godine, a druga 2030. što znači da će Beograd tada imati ukupno 41 kilometar metroa, 41 stanicu i dve linije koje će omogućavati da se pokrije veći deo grada, kaže Vesić.

Prva linija imaće stanice od Makiškog polja, preko Žarkova, Trgovačke, Belih voda, pijace „Banovo brdo”, Sajma, Gazele, Savskog trga, Trga republike, Bajlonijeve pijace, Cvijićeve, Pančevačkog mosta, Кaraburme, Diljske, Višnjičke, Mirijevskog bulevara, 7. beogradske gimnazije i završava se na Mirijevu.

Druga linija počinjaće na železničkoj stanici Zemun, ići će trasom: Novi novosadski put – Filipa Višnjića – stadion „Zemun” – Senjska – Aleksandra Dubčeka – Opština Novi Beograd – Merkator – Arena – Sava centar – Blok 18 – Savski trg –Makenzijeva – Bulevar – Šumatovačka – Mite Ružića – Ustanička i sve do Mirijeva.

Izvor: b92, Foto: Will Mu