Staropazovački gimnazijalci još jednom su dokazali koliko su uspešni i koliko ova opština treba da se ponosi što ima takvu omladinu. Ovog puta u pitanju su dvoje mladih sportista koji su, svako u svom sportu, postali prvaci Srbije.

Tamara Grčić je učenica trećeg razreda gimnazije „Branko Radičević“ u Staroj Pazovi i vlasnica zlatne medalje na Školskom prvenstvu Srbije. Ona je briljirala u karateu u kategoriji do 53 kg i postala šampionka Srbije. Tamari se ljubav prema sportu javila još dok je bila jako mala i već sa 4 godine je počela da trenira karate i vremenom da niže uspehe. Pored ovih takmičenja ona je imala i druga takmičenja. Trenira pet puta nedeljno što se tiče karatea, a pored ovog treninga, ona trenira i kondiciju i to tri puta nedeljno. Za sve svoje treninge pravi planove kako se ne bi preforsirala.

Vuk Bogovac je takođe gimnazijalac i Tamarin vršnjak. I ovaj mladi sportista je, pored redovnih školskih obaveza, svakodnevnim treninizima uspeo da dodje do zlatne medalje u dzudou na Prvenstvu Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola. U kategoriji preko 90 kg gde se takmičilo njih desetorica, Vuk je uspešno savladao prvoplasiranog takmičara iz Vojvodine i postao državni prvak. Džudo je počeo da trenira u šestom, sedmom razredu što je relativno kasno za ovaj sport, ali ozbiljnim treningom i upornošću došao je do ovih rezultata. On trenira između pet i sedam puta nedeljno u zavisnosti od obaveza koje ima prema školi i putovanju na takmičenja. Medalja za njega predstavlja nagradu za sav trud i rad koji je uložio ne samo ove godine nego i tokom prethodnih godina.

Tamaru čeka Evropsko prvenstvo u avgustu i za to se intenzivno sprema na treninzima, dok su Vukova takmičenja zbog situacije sa Covidom 19 za sad odložena.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstOgromno interesovanje za upis u vrtiće u opštini Stara Pazova
Sledeći tekstVozač udario dete na pešačkom prelazu pa pobegao