Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević izneo je novine o neimarskim poduhvatima Opštine i održavanju putne infrastrukture.

Novi vrtić u Batajnici

Gradska opština Zemun je u dogovoru sa Ministarstvom za obrazovanje i Gradom Beogradom utvrdila lokaciju koja je Planom detaljne regulacije Batajnice određena za dečiji vrtić. Novi vrtić će moći da zbrine 270 mališana. Veličina objekta je oko dve hiljade kvadrata. Opština Zemun će uraditi projekat parcelacije, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada će obezbediti nadzor, a Ministarstvo obrazovanja raspisati tender i izabrati izvođača. Gradska opština Zemun ulaže napor da se procedura ubrza kako bi mališani koji žive u Batajnici i okolini dobili svoje mesto u novom vrtiću.

Putna infrastruktura

U toku su završni radovi na rekonstrukciji Ulice Atanasije Pulje, a zatim započinje rekonstrukcija Ulice Velike međe 23. deo u Batajnici. Gradska opština Zemun administrativno rešava sve što je potrebno kako bi se što pre izgradio put Ugrinovci-Zemun Polje, ali i obilaznice oko intermodalnog terminala kako bi građanima naselja Šangaj bila omogućena brza saobraćajna veza sa Zemunom.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstUskoro počinje vakcinacija po zemunskim firmama
Sledeći tekstUklonjene deponije na Maloj pruzi