”U Zemunu je vakcinisano više od 60 hiljada, što čini 42 odsto punoletnih građana. Vakcinisanih građana starosne dobi od 65 do 74 godine procentualno ima 75 odsto, dok onih starijih od 75 godina ima 67 odsto. 

Obratićemo se svim privrednicima u Zemunu kako bi im omogućili da ekipe iz Doma zdravlja dođu u njihov poslovni prostor i uz poštovanje svih sanitarnih propisa vakcinišu zaposlene. Spremni smo da odgovorimo na bilo koji zadatak u vezi sa vakcinacijom građana kako bi što pre dostigli kolektivni imunitet. Već sledeće nedelje za firmu INSA organizovaćemo vakcinaciju zaposlenih”, rekao je predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Do 16. maja građani će moći da se vakcinišu bez zakazivanja na više lokacija u zemunskim naseljima. Ono što je važno istaći je da građani mogu da se svaki dan vakcinišu bez zakazivanja u Domu zdravlja Zemun, Kulturnom centru Batajnica i u Zdravstvenoj stanici Surčin. Obezbeđeno je dovoljno vakcina Sinofarm i Fajzer. Kompletan raspored vakcinacije po datumima i sa radnim vremenom nalazi se na ovom internet portalu.

Želim da se zahvalim svim zdravstvenim timovima, mobilnim ekipama koji na punktovima u zemunskim naseljima izlaze u susret našim građanima da uz što manje čekanja obave vakcinaciju. Apelujemo na građane da pokažu koliko su zaista odgovorni i da se što pre vakcinišu”, rekao je predsednik Kovačević.

Izvor: zemun.rs