Izgradnja Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju biće izgrađena kod OŠ “Radivoj Popović” u Zemunu.

Prema nezvaničnim informacijama, gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu priprema neophodnu dokumentaciju kako bi uskoro bio raspisan konkurs.

Gradnja objekta od oko 1.500 kvadrata trebalo bi da počne sledeće godine, a po završetku radova, biće ovo prvi dnevni centar za decu i omladinu ometene u razvoju na teritoriji Zemuna. Prema rečima našeg sagovornika iz GO Zemun, potreba za ovom ustanovom socijalne zaštite u ovoj lokalnoj samoupravi javila se još pre nekoliko godina.

– Korisnici će na raspolaganju imati moderan objekat, stručno osoblje, kao i prostorije opremljene u skladu sa njihovim potrebama. Tu će biti nekoliko grupnih soba odnosno boravaka, prostorija za radnu terapiju, fiskulturna sala, logopedski kabinet, senzorna soba. Takođe, kao i ostali ovakvi dnevni centri u prestonici i zemunski će imati ambulantu, kuhinju, trpezariju i ostalo. Sve sobe za rad sa korisnicima biće klimatizovane.

Oko novoizgrađenog objekta biće uređeni prilazi, kao i dvorište gde će korisnici moći da prošetaju i manje igralište sa neophodnim mobilijarom, za vreme koje će provesti pod nadzorom stručnih osoba.

Izvor: novosti.rs