Novoizgrađena Osnovna škola „Vera Miščević“ u Belegišu kod Stare Pazove primila je đake prvake.

Premijerka Ana Brnabić se nada će škola dugi niz decenija vaspitavati dobre građane. Ministar prosvete Branko Ružić ocenio je da je ulaganje u obrazovanje najsigurnija investicija.

Oko 827.000 osnovaca i srednjoškolaca krenulo je u školu po „semafor sistemu“. Školsko zvono čulo se i u novoizgrađenoj Osnovnoj školi „Vera Miščević“ u Belegišu, gde je u klupe selo 25 đaka prvaka.

To je novosagrađena škola, podignuta na temelju stare. Prostor je potpuno opremljen novim nameštajem i informatičkim kabinetom.

Prijemu đaka prvaka prisustvovali su predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić.

Premijerka Brnabić istakla je da je stara škola bila u potpunosti neuslovna i nebezbedna za decu.

„Nadam se da će dugi niz decenija služiti Belegišu, Staroj Pazovi i Republici Srbiji da obrazuje, odgaja i vaspitava dobre građane“, rekla je premijerka.

Ministar Ružić je ocenio da je ulaganje u obrazovanje najsigurnija investicija u budućnost.

„Čestitam početak školske godine, sa ponosom, zato što smo posle mnogo peripetija, problema i suočavanja sa izazovima uspeli da damo jedan zaista kvalitetan, kredibilan odgovor na izazove“, istakao je Ružić.

Pre nego što se oglasilo školsko zvono, početak školske godine je kao i u svim ostalim školama u Srbiji obeležen intoniranjem himne „Bože pravde“.

S obzirom na to da školska godina počinje u četvrtom talasu pandemije koronavirusa, ministar i premijerka pozivaju na odgovornost.

Izvor: rts

Prethodni tekstPredviđena obnova zemunskih ulica, spajaju Tošin bunar i Altinu
Sledeći tekstBesplatna obuka iz oblasti pčelarstva, voćarstva i organske proizvodnje