Festival zanatskog piva, dvodnevna gastronomska manifestacija, u subotu 14. i nedelju 15. avgusta, okupila je proizvođače domaćeg piva sa teritorije staropazovačke opštine, ali i iz ostalih delova Srbije, ali i proizvođače hrane i nekoliko, pretežno lokalnih muzičkih sastava.

Na platou ispred pozorišne sale manifestaciju je u subotu uveče otvorila Marina Savić, zamenik predsednika opštine Stara Pazova. Opština Stara Pazova je bila organizatori i generalni pokrovitelj ove manifestacije koja je od opštinskog značaja.

U takmičenju u brzom ispijanju piva- prvog dana je pobedio Milan Batica, koji je kriglu od pola litre ispio za 7,98 sekundi a drugog dana Marko Živković, koji je pola litre piva popio za 4,20 sekundi, obojica iz Nove Pazove. U kategoriji žena prijavile su se dve sestre iz Beograda, Ljiljana i Biljana Pajić, pri čemu je Ljiljana ispraznila času za 8,06 sekundi.

Festival piva je bio i humanitarnog karaktera i ovom prilikom je za lečenje Stefana Subotića, na štandu mesare Medius koja je donirala hot dogove, i na štandu Kluba pivara Stara Pazova, od dobrovoljnih priloga prikupljeno 40.350 dinara.

Izvor: rtvstarapazova.rs
Prethodni tekstOdržan 14. Sanski zbor u Staroj Pazovi
Sledeći tekstVremeplov, 17. avgust