Na nedavno održanoj sednici Privrednog saveta opštine Stara Pazova pokrenuta je inicijativa za osnivanje Razvojnog centra, koji za cilj ima usklađivanje obrazovnog sistema sa potrebama rastuće privrede u staropazovačkoj Opštini.

O ovoj temi bilo je reči i na ranijim sastancima predstavnika opštine Stara Pazova, Ministarstva prosvete i nemačke kompanije MTU Aero Engines, vodećeg svetskog lidera u servisu, održavanju, popravci i remontu vazduhoplovnih motora.

Upravo za potrebe ove kompanije, od sledeće godine, u staropazovačkoj srednjoj Tehničkoj školi biće otvoreni novi obrazovni profili po dualnom modelu:
– bravar – zavarivač
– operater mašinske obrade, a kompanija MTU će pomoći tehničko opremanje radionice za nastavu u cilju stvaranja adekvatnih budućih ljudskih resursa.
– Kompanija MTU ovde u Staroj Pazovi otvara istorijsku stranicu na lokalu, gde će svojim primerom pokazati kako se pravilno pripremaju novi kadrovi za nove moderne tehnologije i rad mladih u proizvodnji po najvišim standardima avio-industrije. MTU je odličan primer kompanije investitora, koja ume da se poveže sa lokalnom zajednicom, profesionalno i strateški za budući razvoj privrede i lokalnog tržišta kadrova za zaposlenje. Novi model obrazovanja i obuka kroz prasku u Tehničkoj školi će biti veliki korak za mlade ljude, koji žele da grade svoju karijeru i budućnost u svojoj Opštini, dobijajući zaposlenje u struci odmah po završetku svog obrazovanja – izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, prenosi portal Gradske uprave Stara Pazova.

Projekat sa kompanijom MTU je samo jedan segment u kome Opština aktivno učestvuje jer smo proteklih godina značajna sredstva izdvajali upravo u oblast školstva, želeći da pružimo maksimalno dobre uslove za naše đake. U slučaju ovog projekta pored podrazumevanih urbanističkih i administrativnih procedura mi smo kao Opština izradili i projekat za rekonstrukciju radionice Tehničke škole, koja počinje uskoro, a očekujemo i veliku investiciju izgradnje nove škole namenjene obrazovanju stručnih kadrova za privredu u opštini Stara Pazova, rečeno je na sastanku predstavnika Opštine Stara Pazova, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavnika kompanijije MTU Maintance Srbija.

Izvor: eKapija
Prethodni tekstZavršava se uređenje centralnih trgova u Dobanovcima i Jakovu
Sledeći tekstU nedelju bez tople vode za potrošače u Zemunu