Zamenik gradonačelnika Beograda obišao je radove na rekonstrukciji centralnih trgova u naseljima Dobanovci i Jakovo u opštini Surčin.

Obilasku su prisustvovali član Gradskog veća Miloš Dangubić i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.

Vesić je naglasio da je važno da se Beograd razvija na svakom delu svoje teritorije i da je urbanizacija svakog naselja jednako važna kao i u centru grada.

On je podsetio da Surčin ima sedam naselja, ali nisu sva bila urbanizovana i prilagođena životu stanovništva, te je bilo potrebno da se uradi dodatni napor kako bi sva ova naselja imala bolje uslove za život.

– Zato radimo dva centralna trga, prvi u Dobanovcima koji se završava, a drugi u Jakovu koji će biti završen za mesec dana, a već smo uradili trg u Boljevcima. Ova tri trga u tri naselja, u koja smo uložili skoro milion evra kao Grad, a takođe i u park u Bečmenu, jasno pokazuju koliko se Beograd razvija i kako Beograd nisu samo Terazije i centar grada već i Surčin i Barajevo i Lazarevac. Ljudima moramo da omogućimo iste uslove za život bez obzira na to gde žive – naglasio je Vesić.

Vesić je dodao da će ovi trgovi biti mesta za okupljanje građana gde će se održavati predstave, koncerti i da je to nešto što treba da ima svako naselje.

– Ovo nisu najveće investicije koje radimo, ali ovo na najbolji način pokazuje koliko nam je važno da Beograd postane bolje mesto za život svih građana – rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je ovom prilikom najavio da će u narednih desetak dana biti objavljen tender za izgradnju fiskulturne sale u Dobanovcima te da će se na taj način rešiti jedan od gorućih problema.

– Surčin je dobio i novi vrtić tako da ova opština skoro da nema decu koja čekaju na mesto u vrtiću. Surčin se urbanizuje i polako postaje mesto poželjno za život. Uskoro se može očekivati da se jedan broj ljudi iz Beograda seli prema Surčinu, gde će živeti, a raditi u centru grada – rekao je Vesić.

On je istakao da će se raditi i na uređenju samog centra Surčina, koji treba da ima i novu modernu opštinsku zgradu kako bi građani mogli da dobiju dobru upravnu uslugu tamo gde žive.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da otkako Grad sprovodi politiku ravnomernog razvoja, to se u Surčinu vidi na svakom koraku.

– Ovi trgovi koje praktično već završavamo samo su jedan deo poslova koje radimo. Sledi uređenje i manjih trgova u Progaru, Petrovčiću i Bečmenu. Izgradnja dela auto-puta Miloš Veliki od Surčinske petlje do Ulice Jurija Gagarina i Vojvođanske na Novom Beogradu menja Surčin i približava sva ova naša mesta centru Beograda. To i jeste jedan od razloga što će u budućnosti građani poželeti da dođu da žive u Surčinu – rekao je Šuša.

Izvor: beoinfo
Prethodni tekstAkcija dobrovoljnog davanja krvi u nedelju u Zemun parku
Sledeći tekstStara Pazova: U planu izgradnja nove tehničke škole