Predrag Braca Todorović, srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac i prvak drame u Malom pozorištu „Duško Radović“ do odlaska u penziju 2015. godine, preminuo je u Beogradu.

Predrag Todorović rođen je 1. maja 1952. godine u Zemunu. Predrag nije uspeo da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, pa je 1976. upisao glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Branka Pleše, a diplomirao je 1980. godine.

Svoj pozorišni život počeo je u pozorištu u Zrenjaninu, i već u prvoj sezoni igrao je u 140 predstava. Nakon audicije primljen je u Malo pozorište „Duško Radović“ u Beogradu..

Predstavu „Kad su cvetale tikve“, po romanu Dragoslava Mihailovića, odigrao je 200 puta.
„Tikve“ su napravljene odmah po otvaranju večernje scene, a počele su da se izvode tek 1987. godine. Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić i ja imali smo mnogo muke da od pisca dobijemo dozvolu za izvođenje, jer je predstava bila pre toga skinuta sa repertoara Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

„Po meni je to jedan od najboljih dramskih tekstova, a rediteljka je napravila odličnu adaptaciju. Moja jedina monodrama i uloga Vrapčeta učinila je da se za predstavu traži karta više. Posle 10 godina i mnogih promena u društvu, ja sam shvatio da treba da se povučem“, rekao je jednom prilikom Todorović.

Glumio je u popularnim domaćim filmovima – „Kraljevski voz“, „Tesna koža: Novogodišnji specijal“, i televizijskim serijama – „Povratak otpisanih“, „Vruć vetar“, „Zaboravljeni“, „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“.

Kako je saopšteno iz pozorišta „Duško Radović“, sahrana će biti obavljena na Lazarevačkom groblju sutra u 14 sati.

Prethodni tekstVremeplov, 17. avgust
Sledeći tekstUređaji koji troše električnu energiju i kada „spavaju“