Svesni smo toga da nam se deca rađaju u nekom novom, digitalnom vremenu. Možemo kritikovati nedostatak komunikacije (mada oni komuniciraju na svoj online način), možemo ignorisati veštačku inteligenciju (iako je ona već tu), braniti video igre (dok ih igraju kradom) ali nikako ne smemo dozvoliti da nam deca budu nedovoljno obrazovana za budućnost.

Sve je veći broj škola koja decu uče osnovama programiranja, ali je samo jedna koja je odobrena od strane poznatih IT korporacija i udruženja profesora, i  koja trenutno uči decu u preko 360 gradova širom sveta. KIBERone je međunarodna škola programiranja, za decu od 6 do 14 godina i samo u Beogradu se nalazi na preko 5 lokacija. Nastava se održava vikendom, u trajanju od 120 minuta, u malim grupama do 12 učenika ali uz predavača i pedagoga koji pomno prate rad deteta. Pauza se koristi za odmor, rad vežbi koje će detetu poboljšati vid, držanje i opšte stanje, interaktivne igre i zdravu užinu.

Za one koji su van Beograda, ili ih ostale obaveze sprečavaju da uče sa drugarima, tu je online nastava koja takođe radi prema višestruko nagrađivanom programu digitalnog obrazovanja.

Na kraju svake godine dete dobija međunarodno priznati sertifikat, a najbolje od svega je što se đaci mogu upisati i posle septembra, a zbog velikog interesovanja se konstantno otvaraju nove grupe. Ipak, postoji limit broja učenika za svaki grad pa se svakako treba raspitati i isplanirati na vreme.

Program obuke u KIBERone je izrađen po principu učenja jednog modula za drugim. Kada dete krene u školu, počinje da dobija znanje od nule i u uzrastu od 14 godina već u potpunosti vlada svim veštinama. Polaznici ove škole su spremni za upis u najbolje škole i fakultete u zemlji i u svetu. I najbitnije, dete će na kraju osmog razreda lakše odabrati školu i profesiju.

Deca uče:

  • da čitaju kod i upravljaju njim što je i sama osnova programiranja.
  • da prave kompjuterske igre, sajtove i aplikacije za Web i Store.
  • da rade na računaru u formi igre.
  • rade u grafičkim redaktorima i usavršavaju se u oblasti dizajna
  • prave crtane filmove i montiraju video
  • prave napredne prezentacije
  • kreiraju čet botove, upravljaju VR i AI, a uče čak i blokčejn
  • Primenu profesionalnih alata, koji se koriste na Google-u, YouTube-u

Možda mi stariji možemo da se zavaravamo i mislimo da promene oko nas, naročito veštačka inteligencija i njena primena neće uticati na njih. Oni realniji, i savesniji, ipak znaju da su pravilno usmereno obrazovanje deteta i priprema za budućnost više nego neophodni. Jer, davno smo utvrdili da nije najbolji način da zaštitimo decu od uticaja tehnologije da im oduzmemo računar, telefon, igrice, već su to edukacije – da nauče kako da koriste tehnologiju koja ih okružuje. Bolje je naučiti kako na pravi način koristiti tehnologije, nego dozvoliti da tehnologije koriste nas i naše slobodno vreme, zar ne?

Zbog toga KIBERone svima koji se do kraja nedelje jave sa kodom BATAJNICA COM odobrava popust na mesečnu ratu ali nudi i besplatan čas kako biste se uverili da je ova škola idealan izbor za vas i vaše dete. Pozovite +381 (69) 440-73-22 ili se prijavite preko www. kiber-one.rs

Pišite nam Vaše utiske!

Prethodni tekstNauka kroz priče: Kvantno slovo i slovo azbuke „Ћ“
Sledeći tekstBeogradski džez festival poslednje nedelje oktobra