Audio-Technica preko šezdeset godina nudi kvalitet i novitete. Njihovi istraživači i dizajneri nikada ne miruju. Premijerno u Americi na CanJam New IC 2024 New York, prikazano je NARUKAMI HPA-KG NARU cevno pojačalo za slušalice i ATH-AWKG zatvorene dinamičke drvene slušalice.

Oba proizvoda su zapanjujuća, vrhunska audio dela. Inspiraciju za svoje ime su uzeli po japanskom bogu groma, NARUKAMI proizvodi su dizajnirani da rasplamsaju elementarne strasti, dok otelotvoruju preciznu japansku izradu koja je zaštitni znak Audio-Technica. Prednji i bočni paneli HPA-KG NARU cevnog pojačala-predpojačala su napravljeni od dragocenog kurogaki drveta, japanskog crnog persimmon drveta sa upadljivim talasastim crnim figurama koje se ne mogu naći nigde drugde.

Metalna mrežasta obloga koja štiti vakumske cevi podseća na šaru ravnih iglica drveta Ayasugi. Gornji deo HPA-KG NARU cevnog pojačala-predpojačala je stilizovan tako da odražava izgled KARESANSUI ili suvog pejzažnog vrta, koji predstavlja tokove vode.

Znamo da Audio-Technica proizvodi širok spektar proizvoda u rasponu od mikrofona, vinilnih gramofonskih kertridža do slušalica. S vremena na vreme, ova kompanija ponudi proizvode koji se možda nikada i ne nađu u našim radnjama. ovoga puta je to novi par vrhunskih slušalica koje su podjednako kolekcionarske kao i što si vrhunski uređaj za slušanje.

ATH-AVKG drvene slušalice su jako skupe. Ove prelepe slušalice su sastavljene u Tokiju i sadrže već spomenuto Kurogaki drveno kućište koje ima jedinstvena fizička svojstva koja daju vrhunski kvalitet zvuka i upečatljiv dizajn koji je jedinstven u svetu zvuka. Kurogaki drvo je veoma cenjen materijal koji se koristi u japanskoj zanatstvu koji oličava čudo prirode i odnosi se na drvo persimona. Ima šare nalik crnim mastilom i jedinstven je, nalazi se samo na drevnim drvećem starim više od jednog veka. Hoćemo li ih videti u Srbiji? Sačekaćemo da proverimo.

Foto: Audio-Technica
Prethodni tekstATH-TWX7 Nove Audio-Technica slusalice
Sledeći tekstHelikobakter pilori: bakterija neprijatelj želuca