Lea je dete iz prve uredne, kontrolisane trudnoće završene hitnim carskim rezom u 26. GN zbog respiratorne insuficijencije majke.

Rođena je sa svega 800g, u ekstremno teškom opštem stanju prevedena u Institut za neonatologiju gde je lečena 3 meseca od čega je u inkubatoru bila 2,5 meseca. Lea se borila hrabro i izborila za svoj život, ali njena majka nije uspela da preživi.

Lein boravak u maminom stomaku u trenucima duboke kome, koja je trajala devet dana za posledicu ostavio je moždano krvarenje najvećeg stepena i hemoralgijski infarkt, te je stoga Lea dete višestruko ometeno u razvoju. Lea ne govori, hoda teško uz pridržavanje, ali i pored svega ona je veselo i nasmejano dete koje voli prirodu, društvo druge dece, a posebnu ljubav gaji prema pticama. Obožava da joj se čita i traži punu posvećenost i pažnju.

Pomozimo joj svi da poboljša kvalitet svog života i da jedini hendikep, koji je, nažalost, trajan i nenadoknadiv, bude to što nema svoju majku. Porodica je godinama finansirala Leino lečenje, аli usled visokih troškova više nisu u mogućnosti da sami nastave finansiranje, te im je potrebna pomoć.

Za dalji napredak Lei su neophodni svakodnevni tretmani defektologa, logopeda, somatopeda, banjska rehabilitacija, ali i tretmani u inostranstvu koji bi doprineli da Lea napreduje i što bolje se osposobi za dalji život koji je pred njom, a koji uz dijagnozu Cerebralna paraliza, nije ni malo lak. Uz to sredstva su neophodna i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Lein bolji život! Budimo humani!

Pomozimo Lei!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1501 i pošaljimo SMS na 3030
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001670854-59
Uplatom na devizni račun: 160-6000001671250-35
IBAN: RS35160600000167125035
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Prethodni tekstPretvorite ovog leta svoje dvorište u pravu oazu za uživanje
Sledeći tekstTerapeutsko jahanje i hipoterapija