Povodom Svetskog dan dobrovoljnih davalaca krvi, 14. juna u 10 časova na Zemunskom keju, kod restorana ”Venecija”, Crveni krst Zemuna u saradnji sa Službom za transfuziju krvi KBC ”Zemun” i uz podršku Gradske opštine Zemun organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi i prateći program.

Crveni krst Zemuna je domaćin ovogodišnjeg obeležavanja 14. juna  – Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi i zajedno sa osam beogradskih organizacija na Zemunskom keju promovisaće humanost i ukazati na neprocenjivu ulogu transfuzije krvi u spasavanju života i unapređenju zdravlja ljudi.

Ovaj datum vezuje se za dan kada je rođen austrijski biolog i lekar Karl Landštajner, koji je zaslužan za otkriće krvnih grupa kod čoveka, za šta je 1930. dobio Nobelovu nagradu i Svetska zdravstvena organizacija je 2005. godine odredila ovaj datum kao dan kojim se zahvaljuje svim dobrovoljnim davaocima krvi i podstiče ljude da daju svoju krv.

Pozivamo građane da se pridruže ovoj akciji kako bi se obezbedile dovoljne količine krvi za lečenje bolesnih i povređenih pacijenata.

Izvor: zemun.rs
Prethodni tekstJavni čas sokola Beograda u Batajnici
Sledeći tekstOpština Zemun pokrovitelj petog „Dragan Mance Kupa 2021“