Dušan je strastveni ljubitelj vina, urednik stranice Wines of Serbia i menadžer društvenih medija u oblasti vinskog marketinga, iznad svega.

Dušan Jelić ima više od trideset godina radnog iskustva. Njegova stručnost obuhvata oblasti kao što su pisanje (content writing), prevođenje (srpski/engleski jezik) i digitalni marketing. Diplomirao je na UNISA (University of South Africa) u Južnoj Africi 1998. godine, sa fokusom na sociologiju i ruski jezik i književnost. Sa magistarskom diplomom iz oblasti kulturne diplomatije na Balkanu sa UUB (Univerzitet umetnosti u Beogradu) (2008) i višegodišnjim profesionalnim iskustvom u Ujedinjenim Nacijama, Dušan je postao vrstan poznavalac međunarodnih odnosa i svetske politike.

Poseduje bogato iskustvo u oblasti prevođenja i tumačenja sa engleskog na srpski jezik i obrnuto, i radio je više od deset godina u misijama UN U Bosni i Hercegovini i na Kosovu*, kao i na projektima Evropske Unije. Dušanov profesionalni put odlikuje se izdržljivošću, snalažljivošću i sposobnošću da se uspešno prilagodi datim okolnostima. S obzirom na svoje impresivno iskustvo i veštine, Dušan Jelić je profesionalac koji donosi bogatstvo znanja i ekspertize u bilo koji projekat.

On se ističe kao stručnjak u pisanju različitih sadržaja, gde je razvio veštine u kreiranju atraktivnih naslova i tekstova koji privlače ciljnu publiku. Njegova sposobnost da brzo pronađe zajednički jezik sa klijentima, kolegama i menadžmentom čini ga izvanrednim profesionalcem za saradnju. Njegova stručnost obuhvata i oblast digitalnog marketinga, gde efikasno primenjuju razne SEO (Search Engine Optimization) strategije kako bi povećao posetu sajtovima partnerskih kompanija.

Za više informacija o njegovim profesionalnim aktivnostima možete pogledati ovaj sajt:

englishandserbian.com

Ljubav prema vinu

Vinska priča kod Dušana traje od davnina, a poslednjih petnaest godina je intenzivno promovisao vinsku kulturu u našim krajevima.

Velika ljubav prema vinu se teško može opisati rečima; to je strast koja se rađa iz dubine duše i traje kroz vreme. Vino je mnogo više od jednostavne tečnosti – to je priča o zemlji, kulturi i tradiciji. Ono nosi u sebi bogatstvo ukusa, mirisa i istorije, preplavljujući čula i povezujući nas sa prošlim vremenima i dalekim mestima. Ljubitelji vina pronalaze inspiraciju u vinogradima koji se protežu prema horizontu i u flašama koje čuvaju priče i sećanja. To je čarolija koja se dešava kada se čaša podigne, kada se vino posmatra kao umetnost i deli se nesebično sa prijateljima i voljenima. Velika ljubav prema vinu je putovanje koje nikada ne prestaje, već se samo produbljuje kako vreme odmiče.

Dušan je pionir u digitalnom marketingu u vinskoj industriji u Srbiji

Pet godina je vodio agenciju Wines of Balkans (2012 – 2017), koja je uspešno brendirala vina iz našeg regiona na svim meridijanima sveta. Još uvek redovno održava svoje digitalne platforme posvećene vinima Srbije i Fruške gore:

www.facebook.com/winesofserbia

www.facebook.com/WineofFruskaGora

Mali kuriozitet je da je Dušan u Južnoj Africi postao prvi social media manager u vinskoj industriji maja 2010. godine u Kejptaunu (Cape Town) kada je radio je za wine.co.za – kompaniju koja i danas marketinški pokriva celu južnoafričku vinsku scenu. Inače prvi social media manager (director of social media) u globalnoj vinskoj industriji je bio Rick Bakas, koji je avgusta 2009. godine preuzeo tu dužnost u St. Supéry Estate Vineyards & Winery (Napa Valley, Kalifornija, USA). Danas je to zanimanje prisutno svugde, ali pre 14 godina je sve bilo mnogo drugačije!

Prethodni tekstNajviši stepen upozorenja na ambroziju – Do kada se očekuje jaka koncetracija?
Sledeći tekstSaveti za zamenu i održavanje prozora